Στις 11:00 η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Εφάπαξ μπόνους συνταξιούχων, ρυθμίσεις δόσεων και επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Στις 11:00 η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Εφάπαξ μπόνους συνταξιούχων, ρυθμίσεις δόσεων και επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικεύσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας


Τις τρεις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, τις οποίες ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, αναμένεται να εξειδικεύσουν σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα λάβουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

 Έκτακτο βοήθημα 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις

Μιλώντας νωρίτερα χθες σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους 200 έως 300 ευρώ, που θα δοθεί εφάπαξ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1η/1/23», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας πρόσθεσε.

«Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή», συμπλήρωσε.

Πώς θα μοιραστεί το εφάπαξ επίδομα

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν καμία αίτηση, καθώς τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι συνταξιούχοι θα μοιραστούν περίπου 280 εκατ. ευρώ, με τους δικαιούχους να είναι οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν ή έχουν προσωπική διαφορά και δεν πήραν καθόλου αύξηση, ή πήραν μικρή αύξηση σβήνοντας την προσωπική διαφορά, εφόσον η κύρια σύνταξή τους δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ.

Τα χρήματα αναμένεται να μοιραστούν ως εξής:

300 ευρώ επίδομα για συντάξιμες αποδοχές έως 800 ευρώ.
250 ευρώ για συντάξεις που κυμαίνονται από 801 έως 1.100 ευρώ.
200 ευρώ για συντάξιμες αποδοχές από 1.101 έως 1.600 ευρώ.

Ρυθμίσεις 36 έως 72 δόσεων για νέες και παλαιές οφειλές


Η δεύτερη παρέμβαση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις οφειλών σε νέα και παλιά δάνεια. Έκανε λόγο για σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, με τις λεπτομέρειες να δίνονται σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων, θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2023


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα και στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, προανήγγειλε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

«Έχω πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023. Παρέμβαση ύψους 76 εκατ. ευρώ. Έχω ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις να τρέξουν γρήγορα», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ