Στέφανος Κασσελάκης: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και μετά την κατάθεση στοιχείων της περιουσιακής κατάστασής του

Στέφανος Κασσελάκης: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και μετά την κατάθεση στοιχείων της περιουσιακής κατάστασής του

Σε µια συγκέντρωση η οποία δεν υπερέβαινε τα 1.000 άτοµα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, χθες στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης.

Σηµειώνεται πως η οµιλία του Στέφανου Κασσελάκη είχε προγραµµατισθεί να ξεκινήσει στις 19.30, ωστόσο ξεκίνησε στις 20.45 κι αυτό καθώς οι διοργανωτές βλέποντας τον χώρο άδειο από κόσµο έτρεχαν την τελευταία στιγµή να µαζέψουν κόσµο.

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε την περιουσία του με ένα μονοσέλιδο excel

Ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στην εξέδρα και λίγο αργότερα σε video wall εμφάνισε το µονοσέλιδο excel για να παρουσιάσει µε αυτόν τον τρόπο την περιουσιακή κατάστασή του. Με το μονοσέλιδο excel στο video wall ο κ. Κασσελάκης εξήγησε πως τα περιουσιακά στοιχεία «αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ», και σε μια αποστροφή που θύμισε Ανδρέα Παπανδρέου κάλεσε τα «πιασμένα ΜΜΕ» να μη χτυπούν τον σύζυγό του αλλά μόνον αυτόν.

«Εδώ χτυπήσετε εμένα. Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει ο ίδιος τα στοιχεία του για το 2023. «Τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στη “Μονόπολη” των ακινήτων του. Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα», τόνισε και διερωτήθηκε πώς ο πρωθυπουργός απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό βουλευτή.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι αξίας 1.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτά, έχει συμμετοχή σε δύο εταιρείες: στη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC -η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ-, στην οποία συμμετείχε με 500.000 δολάρια. Όπως είπε ο ίδιος «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος». Επίσης, έχει συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο $211.090.

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης έχει στην κατοχή του ένα σπίτι στις ΗΠΑ 358,14 τμ, το οποίο αγοράστηκε το 2022 και κοστίζει στα $2.025.000$, μία διώροφη κατοικία στις Σπέτσες 287,80 τμ με αντικειμενική αξία 314.414.20€, η οποία αποτελεί γονική παροχή και ένα ακόμη διαμέρισμα στην Αθήνα που αγοράστηκε το 2008 στα 100.033€. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες, επίσης, αποδείχθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στις Σπέτσες, που ανήκει στην εταιρεία Pura Vita EE.

Σύμφωνα με τον πίνακα με την περιουσία του, όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Κασσελάκης είχε εισοδήματα 2,067 εκατ δολάρια και δανειακές υποχρεώσεις 1.831 εκατ. Συνολικά δηλώνει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες με κεφάλαιο εισφοράς 727. 394 δολάρια, συμμετοχή σε επενδυτικά προϊόντα αξίας 3.040 εκατ. δολαρίων. Έτσι, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν συνοπτικό πίνακα για το 2023, στον οποίο κάνει λόγο για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια, για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια. Επίσης, δήλωσε δύο ακριβά αυτοκίνητα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως. Όπως για τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.

Και ακόμη, αν εμπλέκεται σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών, καθώς επίσης και τον τρόπο απόκτησης αλλά και τον τρόπο κτήσης ακινήτων.

Παύλος Μαρινάκης: «Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;»

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, ο Παύλος Μαρινάκης έθεσε ένα βασικό ερώτημα για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;».

«Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει. Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ