Σταϊκούρας: Πληρώνουμε πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ με όφελος 228 εκατ. ευρώ για τους Ελληνες

Σταϊκούρας: Πληρώνουμε πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ με όφελος 228 εκατ. ευρώ για τους Ελληνες

Μήνυμα επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ ξεκίνησε με κυβέρνησης της ΝΔ και θα ολοκληρωθεί από αυτή», είπε ο υπουργός των οικονομικών και πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει ήδη πληρώσει στο ΔΝΤ, 2,7 δις ευρώ το 2019, 3,3 δις ευρώ το 2021, ενώ αναμένεται και μια ακόμα εντός του 2022 ύψους 1,8 δις ευρώ. «Πληρώνοντας λοιπόν πρόωρα το ΔΝΤ, θα έχουμε συνολικό όφελος 228 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες», είπε.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως έχει ήδη γίνει προετοιμασία προκειμένου η Ελλάδα να ξεκινήσει να αποπληρώνει τμήμα των διμερών δανείων που έχει συνάψει με άλλες χώρες- στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του '10- τα οποία όπως είπε, είναι ακριβότερα- υψηλά επιτόκια- και πιο ασταθή.

«Επαναφέρουμε τη χώρα σε καθεστώς κανονικότητας, τονώνουμε την αξιοπιστία της, ισχυροποιούμε το κύρος της και ενισχύουμε εμπιστοσύνη στην οικονομία», τόνισε.
Το νομοσχέδιο πάντως που εντάσσει τη χώρα μας σε αυτές που μπορούν να χρηματοδοτήσουν το Ταμείο- με 1,2 δις ευρώ που επιστρέφονται βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας μέσω της ΤτΕ- για την εξυπηρέτηση δανειοδοτικών του αναγκών στο πλαίσιο προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής, ψήφισε εκτός της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ