Qatargate - Εύα Καϊλή: Άφησε αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών μέσω της συνέντευξής της στην El Mundo

Qatargate - Εύα Καϊλή: Άφησε αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών μέσω της συνέντευξής της στην El Mundo

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που συγκλόνισε τις Βρυξέλλες και μεταξύ άλλων, «πρωταγωνιστεί» η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα, σε τρία ξένα μέσα ενημέρωσης έδωσε συνέντευξη η «πρωταγωνίστρια» του σκανδάλου Qatargate στο Ευρωκοινοβούλιο, Εύα Καϊλή. Στην τελευταία της συνέντευξη στην ισπανική El Mundo μιλάει για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα και αρνείται ότι γνώριζε για τις δοσοληψίες του Παντσέρι και την εμπλοκή του συζύγου της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού, που έχει ξεσπάσει στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν μπορούσα να διαβάσω το φάκελο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε με τον σύζυγό μου. Ήμουν έτοιμη να τρελαθώ» είπε.

Την πρώτη εκ βαθέων τηλεοπτική εξομολόγηση της η Εύα Καϊλή αποφάσισε να τη δώσει στην ισπανική El Mundo, μετά την αποφυλάκιση της, στη δίνη του Qatargate στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Τις πρώτες μέρες κλείδωσαν το διαμέρισμα, δεν ενδιαφέρθηκαν για το που ήταν το μωρό και δεν (με άφηναν) να επικοινωνήσω με την οικογένεια μου. Δεν είναι παρανοϊκό; Δεν μου εξηγούσαν τίποτα την πρώτη μέρα, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με δικηγόρο, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου», ανέφερε η Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής περιγράφει για πρώτη φορά αναλυτικά, τις ώρες αγωνίας που βίωσε λίγο πριν συλληφθεί.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι ότι ξύπνησα, είχα κάποιες δουλειές να κάνω και τότε είδα αστυνομία στο γκαράζ. Μου είπαν ότι συνελήφθη ο άνδρας μου, πήραν το αυτοκίνητο του και υπέθεσα ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα», συμπλήρωσε.

Η Εύα Καϊλή αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η αστυνομία ερευνά υπόθεση που αφορά τον Αντόνιο Παντσέρι, στενού συνεργάτη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι και εγκεφάλου του κυκλώματος του σκανδάλου δωροδοκίας Qatargate.

Υποστήριξε ωστόσο ότι εκείνη δεν γνώριζε για το περιεχόμενο της τσάντας.

«Υπήρχε μία τσάντα για τον Παντσέρι εδώ, αλλά δεν ψαχουλεύω τα πράγματα του άνδρα μου», είπε αναφορικά με την περιβόητη βαλίτσα στο διαμέρισμά της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άφησε για πρώτη φορά σοβαρές αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών.

«Δύο μέρες αργότερα μίλησα με τον δικαστή και ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί οι ερωτήσεις είχαν σχέση με τη δουλειά μου στην πολιτική», επεσήμανε σχετικά με τις ερωτήσεις του δικαστή προς εκείνη για την υπόθεση διαφθοράς.

Η σύλληψη της ενδεχομένως να οφείλεται, όπως είπε, στις πρωτοβουλίες της σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης, που είχαν εγκατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχουν τους ευρωβουλευτές.

«Όποιος χρησιμοποιούσε το λογισμικό για να παρακολουθεί τα κινητά των ευρωβουλευτών τον ενόχλησε (η πρωτοβουλία μου) και αυτό προκάλεσε ανησυχία στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών διαφορετικών κρατών της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή αφήνοντας αιχμές για τις μυστικές υπηρεσίες της Ε.Ε.

«Πρόκειται για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Είναι πολύ ανησυχητικό για το ναό της δημοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Λένε πως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», συμπλήρωσε.

Πρόκειται για την τρίτη συνέντευξη της Εύας Καϊλή, μετά από εκείνη στην ιταλική Corriere de la Serra, στην οποία υποστήριξε ότι πλήρωσε την μεγάλη παραμονή της στη φυλακή επειδή δεν κατονόμασε – από την αρχή – σημαντικά πρόσωπα στις βελγικές αρχές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ