Πλεύρης: Το εμβόλιο είναι η ξεκάθαρη, μοναδική προστασία απέναντι στην νόσο – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Πλεύρης: Το εμβόλιο είναι η ξεκάθαρη, μοναδική προστασία απέναντι στην νόσο – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19» ο Θάνος Πλεύρης στάθηκε στην αξία του εμβολιασμού αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει το ΕΣΥ.

«Σχεδόν το 90% των συνανθρώπων μας που είναι στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Κάποιος που δεν εμβολιάζεται έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί σε βαριά νόσηση και να απολέσει την ζωή του», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Φαντάζομαι όλοι συγκλονιστήκατε διαβάζοντας ότι έγκυος γυναίκα, την συμβούλεψαν να μην κάνει το εμβόλιο, δεν έκανε το εμβόλιο και αυτήν τη στιγμή μια γυναίκα που θα μπορούσε να είχε σωθεί, δεν έχει σωθεί. Αυτό πραγματικά είναι πόνος και στον υπουργό Υγείας και στον καθένα χωριστά. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και είναι πολύ σημαντική η τρίτη δόση».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Το εμβόλιο είναι η ξεκάθαρη, μοναδική προστασία απέναντι στην νόσο».

Clawback και διδάγματα


Σε σχέση με το clawback είπε: «Γίνεται μια μεγάλη κουβέντα για το clawback το οποίο εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σε μια άλλη βάση, η οποία βάση είναι στο κομμάτι της κατανάλωσης και όχι των τιμών. Μέσω των διαπραγματεύσεων που κάνουμε, μέσω μιας σειράς ομαλής συνταγογράφησης, ευελπιστούμε ότι στην πρόληψη, στην ιχνηλάτηση αλλά και στην φαρμακευτική αντιμετώπιση θα έχουμε μία συνολική εικόνα της υγείας. Τα διδάγματα της πανδημίας καταδεικνύουν τα εξής. Ότι τα χρήματα τα οποία γίνουν δίνουμε για την υγεία αν δίνονται σωστά και δίνονται στο στάδιο της πρόληψης μας βοηθούν και στα οικονομικά της υγείας εκτός βέβαια από την καλή πορεία του ασθενούς».

«Συγκεκριμένες δυνατότητες»


Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης: «Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ, έχουμε 12.000 επικουρικό προσωπικό, άνω των 2.000 γιατρών που έχουν μπει στο σύστημα και άνω των 2.000 επικουρικών γιατρών. Όμως το Ελληνικό Σύστημα Υγείας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Όταν υπάρχει δυνατότητα πρέπει να εμβολιαστούμε και η πολιτεία θα κάνει ότι είναι σημαντικό και για αυτόν που εμβολιάζεται και για αυτόν που δεν εμβολιάζεται, να έχουν τη θεραπεία που του αξίζει. Όμως είναι πάρα πολύ λυπηρό όταν υπάρχει δυνατότητα να σωθεί κάποιος με τον εμβολιασμό να μην το κάνει και εκεί θα στοχεύσουμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS