Πιερρακάκης για εμβολιασμούς: Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν για την πρώτη δόση

Πιερρακάκης για εμβολιασμούς: Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν για την πρώτη δόση

Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη 6,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου μόνο κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση», επισήμανε ο υπουργός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24, τόνισε ότι «ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν».

«Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το σύστημα εμβολιασμού επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα και πρόσθεσε: «Αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στον χώρο της πληροφορικής κι ευρύτερα στην χώρα μας όταν υπάρχει σχέδιο και κατάλληλοι άνθρωποι και πάνω από όταν υπάρχει η βούληση».

Οι εφαρμογές υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Σχετικά με τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

«Μέχρι σήμερα μέσω του gov.gr 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Δεν θα μείνουμε εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, όπως για τα συμβόλαια ή άλλες πράξεις. Εντός λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του gov.gr, όπως και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει την ψηφιακή εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων που θα την έχει ο συμβαιολογράφος, όπου θα αντλεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Η σκέψη είναι να μην υπάρχει ούτε φυσική επίσκεψη και η διαδικασία να γίνεται με τηλεδιάσκεψη» επισήμανε.

Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε πως, ήδη, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται τους πολίτες για 1288 υπηρεσίες, ενώ πρόσθεσε ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε «το χαρτί να μετατραπεί σε πληροφορία κι αυτό αφορά τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίες, το σύστημα υγείας, δικαιοσύνης κι άλλους τομείς».

Τέλος, επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί προσωπικό όραμα και δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ