ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Καθοριστική η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις τουρκικές προκλήσεις

Τρία βασικά σημεία δικαιολογούν την ικανοποίηση της Ελλάδας από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας για παρέμβαση Μητσοτάκη αναφορικά με Τουρκικές προκλήσεις

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλτ Τραμπ, ενώ υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις, ήταν καθοριστική.
Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς.

Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.
Τα σχόλια από την πλευρά του Τραμπ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν εγκωμιαστικά.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, όπου πρόθεση μας είναι η συμφωνία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών.
Ενώ, όπως συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πέτσας για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Η μικροψυχία ξεχειλίζει
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ, υποστήριξε ότι «η μικροψυχία ξεχειλίζει», σε αυτή.
Τέλος ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικός αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και για τα θέματα της εθνικής πολιτικής.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS