«Παράθυρο» Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για επανένταξη Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος

«Παράθυρο» Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για επανένταξη Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος

Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε πως από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη με την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη, μπορεί να επανεξεταστεί η απόφαση που έχει ληφθεί και εφόσον υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Τι είπε ο Τσίπρας στην εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη

Θέλω να είμαι όμως ξεκάθαρος, για να διαβούμε το Ρουβίκωνα της νίκης και της αλλαγής είναι αναγκαία τα διαπιστευτήρια που απαιτεί η πραγματικότητα που απαιτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και η δημοκρατική παράταξη. Διαπιστευτήρια σοβαρότητας όλων μας και του καθενός. Διαπιστευτήρια ενότητας στον καθημερινό αγώνα.
Αφοσίωσης στο κοινό καλό και τη συλλογική δουλειά.
Συντροφικής αλληλεγγύης που προσυπογράφει την ηθική της πολιτικής μας.
Δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών.
Αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών.
Με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά.
Αλλά είμαστε κόμμα που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές. Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο.

Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια. Ε δεν είμαστε μία από τα ίδια.
Ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε την πολιτική, ούτε στις απόψεις, το ήθος, τις θέσεις, τη σχέση στράτευσης και ανιδιοτέλειας.

Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς. Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του. Και πολύ περισσότερο όταν η ιστορία μας ανέδειξε στη μεγάλη δύναμη ελπίδας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, κανένας μας και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να το ξεχνάει αυτό.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας.
Η επιστολή του σύντροφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε.
Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής.
Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά.
Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.
Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό.
Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.
Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο.
Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε.
Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε.
Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε.
Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας.

Η επιστολή Πολάκη άνοιξε τη συζήτηση για την επιστροφή του

Η επιστολή μετάνοιας του Παύλου Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να ανοίξει η συζήτηση στην Κουμουνδούρου για την επιστροφή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Ο Παύλος Πολάκης, μετά το mail με την επιστολή συγγνώμης, πήγε ο ιδίος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Χανίων μετέβη στη 1 το μεσημέρι στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου για να είναι παρών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε με τη μηχανή του και μπήκε στο κτίριο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως χθες μετά την επιστολή Πολάκη στην Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις, ωστόσο η απόφαση να ενταχθεί το θέμα Πολάκη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφράστηκε πως πλέον είναι πιθανόν να υπάρξει ακύρωση της απόφασης για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS