Οικονόμου για εκλογές: Πιθανό από την άνοιξη να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Οικονόμου για εκλογές: Πιθανό από την άνοιξη να έχουμε εκλογικές διαδικασίες

Στις επικείμενες εκλογές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να έχουμε εκλογικές διαδικασίες από την άνοιξη και μετά.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα. Νομίζω από την ανοιξη και μετά, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα από την πρώτη κάλπη», σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, είτε γίνει ένας είτε δύο γύροι εκλογών, αυτές θα είναι καθοριστικές.

Για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας, δήλωσε βέβαιος ότι είναι απόλυτα εφικτός για τη Νέα Δημοκρατία ο στόχος της αυτοδυναμίας. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι – πολλώ δε μάλλον όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία – ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε ο κ. Οικόνομου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS