Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν θα παρακολουθήσουμε το καθημερινό του παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας

Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν θα παρακολουθήσουμε το καθημερινό του παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας

Ο πρώην πρωθυπουργός νωρίτερα χαρακτήρισε «εγκληματικές και τεράστιες» τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με μια δήλωσή του απάντησε στα όσα είπε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματικές και τεράστιες» τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Έτσι, ο Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε περαιτέρω το καθημερινό πλέον παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας», ενώ διαβεβαίωσε πως η προσοχή της κυβέρνησης είναι αποκλειστικά στραμμένη στην ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των εμβολισμών.

Αναλυτικά, είπε: «Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε περαιτέρω το καθημερινό πλέον παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας. Η προσοχή μας είναι αποκλειστικά στραμμένη στην αύξηση των εμβολιασμών, την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και την συνεχή ενίσχυση του ΕΣΥ. Στην αρχή της πανδημίας οι ΜΕΘ ήταν 557 και σήμερα 1277 και αυτό ο κ. Τσίπρας το αποκαλεί «τίποτα». Μιας όμως και αύριο θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, και ενδεχομένως και τα νοσοκομεία στις πόλεις αυτές, τον ενημερώνουμε από σήμερα για τα ακόλουθα:

-Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 2019 8 ΜΕΘ - 2021 21 ΜΕΘ και 154 επιπλέον στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-Νοσοκομείο Κομοτηνής: 2019 3 ΜΕΘ – 2021 5 ΜΕΘ και επιπλέον 95 στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε κρίσεις, ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας».

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας
«Εγκληματικές και τεράστιες» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94.0» της Κομοτηνής, την οποία επισκέπτεται αύριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πραγματικά εξαιρετικά δυσχερή θέση», καθώς «τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκεται ξανά σε μια δυσχερέστατη θέση και στις χειρότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το ποσοστό εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό και τα κρούσματα σε δυσθεώρητα ύψη».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «τι μήνυμα έδωσε η επιπόλαιη στρατηγική της κυβέρνησης στους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», ενώ πρόσθεσε πως ήταν «ένα μήνυμα χαλαρότητας, ότι ξεμπερδέψαμε, ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν» και προσέθεσε: «Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Όμως ήταν λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

«Διχασμός»
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι άκουσε χθες τον πρωθυπουργό «αντί να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν υγειονομικούς και εθνικούς σαμποτέρ. Αντί να επιδιώκει σε μια κρίσιμη στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και τη στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων, τον διχασμό. Αντί να ακούσει, έχει καταληφθεί από το επικίνδυνο αίσθημα της καταδίωξης».

«Να του δείξει την έξοδο»
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αποδείχθηκε με την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη στάση του στις συνθήκες της πανδημίας ότι δεν διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία και αποδείχθηκε με το διχαστικό παραλήρημα του χθες ότι δεν διαθέτει ούτε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης». «Ως εδώ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Οδηγεί τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ