Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλή γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος» δήλωσε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων.


Νέες απειλές κατά Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μιλώντας την Τρίτη σε μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης για το 2022 και τις εξελίξεις στην περιοχή, με αναφορά και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των ελληνικών εξοπλισμών.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε προκλητικά πως η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση της Συνθήκης Λωζάνης και του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο -θεωρώντας την Τουρκία ως απειλή- αλλά και η «εισβολή» στις τουρκικές περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι «πρωτόγνωρες κινήσεις που δεν μπορούν να παραβλεφθούν».

«Το Αιγαίο ή θα είναι μια θάλασσα ειρήνης ή το τουρκικό έθνος ξέρει πώς θα υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλή γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων.

Αναφορικά με τους νέους ελληνικούς εξοπλισμούς, ο εκνευρισμός Μπαχτσελί είναι εμφανής. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία. Η ατσάλινη θέληση του Τούρκου θα είναι αρκετή για να κάψει τα αντίπαλα κέντρα και να τα θερίσει σαν σοδειά, στον αέρα, στη στεριά ή στη θάλασσα», υποστήριξε ο ίδιος ενώ την ίδια εμφανίστηκε προκλητικός και απέναντι στις ΗΠΑ λέγοντας: «To τέλος όσων επιδιώκουν διαμάχες στο Αιγαίο θα είναι η ήττα τους».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ