Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ

Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ

«Η ετυμηγορία των πολιτών κάθε κράτους είναι απολύτως σεβαστή. Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια άλλη χώρα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα με μια άλλη. Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Έχουμε έναν γεμάτο πολιτικό χρόνο τριετίας. Θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και επειδή βλέπουμε πολλές αναλύσεις, νομίζω ότι οι πολίτες προτιμούν τις λύσεις».

Παύλος Μαρινάκης: Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η 6ήμερη εργασία - Έγινε εξαγωγή fake news

Αναφερθείς στα σχόλια διεθνών μέσων για την εξαήμερη εργασία είπε: «Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η 6ήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που διακινήθηκε και υιοθετήθηκε από ξένα μέσα. Fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό».

Και συνέχισε: «Πρώτον, συνολικά δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία. Δεύτερον, η Ελλάδα νομοθέτησε τη δυνατότητα 4ημερης εργασίας. Τρίτον, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, 24ωρης συνεχούς λειτουργίας». «Το μέτρο στην ουσία προστατεύει τους εργαζομένους, γιατί οδηγεί στην προσαύξηση των ημερομίσθιου κατά 40% το Σάββατο και 115% την Κυριακή» πρόσθεσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ»

Ο κ. Μαρινάκης δεν απέκλεισε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν και με τον Χριστιάν Μιτσκόσκι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αν και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο.

Είπε πάντως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα των πρόσφατων δηλώσεων από τα Σκόπια. «Η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα μιλήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν τηρείται, θα αναφέρει μια σειρά από δηλώσεις που αντίκεινται στη συμφωνία.

«Καμία σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Κατά τα άλλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχει πλάκα να πανηγυρίζουν για το κόμμα του κ. Μελανσόν κάποιοι ξεχνώντας τι έχει δηλώσει για τους ίδιους και το κόμμα τους»
Επανερχόμενος στις γαλλικές εκλογές και ερωτηθείς για τη φαινομενική εκλογική ήττα της Μαρίν Λεπέν, σχολίασε ότι «τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου και μόνο», τονίζοντας πως «η ΝΔ επί του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουγήσει έναν μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων». «Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Του πώς μια χώρα που ήταν συνυφασμένη με έννοιες όπως το χρέος και το έλλειμα έχει γίνει πρωταθλήτρια σε ρυθμούς μείωσης του χρέους».

Και πρόσθεσε πως «δεν επιθυμούμε να πανηγυρίζουμε με ένα εκλογικό αποτέλεσμα αάλλης χώρας, από τη στιγμή που δεν έχει σχηματιστεί καν νέα κυβέρνηση».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική και στις αντιπολιτευτικές φωνές, αναφέροντας: «Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αφήγημα μέσα από τα εκλογικά αποτελέσματα ξένων χωρών, το κάνουν διότι δεν έχουν δικό τους πρόγραμμα στην πραγματικότητα. Θυμηθείτε τι έλεγε ο ίδιος ο Μελανσόν για τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα».

«Έχει πλάκα να πανηγυρίζουν για το κόμμα του κ. Μελανσόν κάποιοι ενώ ξεχνούν τι έχει δηλώσει για τους ίδιους και για το κόμμα τους», είπε σε άλλο σημείο.

«Νομιμότητα παντού»

Ερωτηθείς για το έγκλημα στο Ψυχικό ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η «νομιμότητα παντού» έχει να κάνει αφενός με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως με τη βία στα γήπεδα, την τροχαία στους δρόμους, την τάξη που μπαίνει στις παραλίες, τονίζοντας πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Όπως τόνισε η «νομιμότητα παντού» που είναι ιερό καθήκον για την κυβέρνηση, έχει να κάνει και με το βαρύ έγκλημα, όπως με την ενδοοικογενειακή βία και αυτό που αντιμετωπίστκηε στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις φυλακές Ιωαννίνων και τα αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ στο έγκλημα το Νέο Ψυχικό.

Όπως είπε η πολιτική βούληση είναι να μην υπάρξει καμία εξαίρεση πουθενά.

«Αυτό που συνέβη στις ελληνικές φυλακές με μια σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά ως σήμερα» τόνισε.

«Δεδομένες οι 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ»

«Ο αριθμός των 6.500 προσλήψεων στο ΕΣΥ θα πιαστεί στο 2024. Υπάρχει αστερίσκος της ολοκλήρωσης του συνόλου της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει θέμα αν οι 6.500 θα είναι λιγότερες. Οι 6.500 είναι δεδομένες. Το στοίχημα είναι ο νέος υπάλληλος να κάθεται στη θέση του πιο γρήγορα», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Το ότι υπέβαλε πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης δεν σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί»

Επίθεση στον κ. Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά της ΝΔ και τα κόκκινα δάνεια των πολιτών.

«Αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο κ. Κασσελάκης, ας μάθει ποιος κατήργησε την προστασία της α κατοικίας, ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα funds να αγοράζουν τα δάνεια και πόσο έχουν μειωθεί τα κόκκινα δάνεια επί των ημερών της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ότι υπέβαλε το πόθεν έσχες δεν σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί», είπε για την κατάθεση του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

«Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για τον κ. Αυγενάκη ήταν πρωτοφανή και έτσι θα συνεχίσουμε»

Ερωτηθείς για τον Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι «τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν πρωτοφανή και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε όλες τις περιπτώσεις που τίθενται ζητήματα συμπεριφοράς ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει ότι λαμβάνει ακαριαίες αποφάσεις».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ