Μητσοτάκης - Ράμα: Ζήτησε συγγνώμη για τα περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα» ο Αλβανός πρωθυπουργός

Μητσοτάκης - Ράμα: Ζήτησε συγγνώμη για τα περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα» ο Αλβανός πρωθυπουργός

«Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε», σχολίασε ο Έντι Ράμα - «Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική παράταξη όπως με τον Τσίπρα που είμαστε φίλοι»

Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστα Τίρανα, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Έντι Ράμα μάλιστα απολογήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό για τις επίμαχες δηλώσεις του ότι η Ελλάδα ότι «έκλεψε», για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ όπως έκανε η Ελλάδα» για να ενταχθεί στην ΕΕ, φέρεται να δήλωσε σε ιστότοπο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική παράταξη όπως με τον Τσίπρα που είμαστε φίλοι» δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Ράμα.

«Ευχαριστώ για την επίσκεψη... Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί» σημείωσε. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ότι όταν ρώτησε τους Έλληνες της μειονότητας «τι θέλετε να κάνουμε για εσάς» μάς είπαν: «αυτό και αυτό ή αλλιώς φέρτε μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι θα γλιτώσουμε εμείς και χρήματα από τον προϋπολογισμό μας» σχολίασε χιουμοριστικά.

«Θα κάνουμε και τα δύο νομίζω» απάντησε ο πρωθυπουργός στον κ. Ράμα. Ο Έντι Ράμα ευχήθηκε και στον Νίκο Δένδια για την ονομαστική του γιορτή.

«Κοντά σε οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών»

«Στηρίζουμε σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» δήλωσε από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί στις δύο χώρες. Έχουμε το ζήτημα της μειονότητας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Λυπάμαι που οι καιρικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να πάω αύριο στην ελληνική μειονότητα, αλλά ίσως πάμε μαζί» τόνισε στον Έντι Ράμα. 

Οι επίμαχες δηλώσεις του Ράμα που προκάλεσαν αντιδράσεις

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις […] είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά», δήλωσε ο Ράμα.

«Και επειδή είναι για το καλό μας», είπε, «πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν».

«Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», φέρεται να είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS