Μητσοτάκης: Παρών στην τελετή αποφοίτησης στο Boston College – Τι σημαίνει η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό

Μητσοτάκης: Παρών στην τελετή αποφοίτησης στο Boston College – Τι σημαίνει η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό

Στο Boston College έχουν φοιτήσει τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί κατόπιν πρόσκλησης πολιτικών προσώπων υψηλής σημασίας ως ομιλητής στο πανεπιστήμιο Boston College σήμερα το απόγευμα.

Ύστερα από την επέλαση της πανδημίας του κοροναϊού, οι τελετές αποφοίτησης επιστρέφουν στη διά ζώσης τελετουργία. Έτσι, μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια φτάνοντας στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνουν τελετές αποφοίτησης και μάλιστα προσκαλούν πολιτικά πρόσωπα υψηλής σημασίας, ώστε να προσδώσουν ακόμα περισσότερο κύρος στη διαδικασία αλλά και να τιμηθούν.

Ενδεικτική ήταν η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Αντίστοιχα, στο Πανεπιστήμιο Columbia, τον ίδιο ρόλο είχε η Χίλαρι Κλίντον. Πρόσωπα που διαθέτουν ειδικό πολιτικό βάρος τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Το Boston College, με τη σειρά του, τιμά σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει το «παρών» στην τελετή αποφοίτησης του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν των Επίτιμων πτυχιούχων του Boston College το βράδυ της Κυριακής ενώ σήμερα αναμένεται η ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης. Σημειωτέον, στο Boston College έχουν φοιτήσει τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Αναμφισβήτητα, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή αποφοίτησης αντικατοπτρίζει τον διεθνή αντίκτυπο που είχε το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον καθώς και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η Ελλάδα με τη διπλωματική της δράση και τις στρατηγικές συμμαχίες της την τελευταία διετία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS