Μητσοτάκης: Διαχωρίζει το προφίλ της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ και «κατεβαίνει» από το Μαξίμου στις λαϊκές συνοικίες

Μητσοτάκης: Διαχωρίζει το προφίλ της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ και «κατεβαίνει» από το Μαξίμου στις λαϊκές συνοικίες

Αν και οι εκλογές θα λάβουν χώρα στο τέλος της τετραετίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και πολλών άλλων «γαλάζιων» στελεχών, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα δεν έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν «θέσεις μάχης», ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντατικοποιήσει τις εξόδους του από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο ίδιος γνωρίζει, άλλωστε, ότι είναι το ισχυρότερο χαρτί της ΝΔ στην προσπάθεια επανασυσπείρωσης της βάσης, ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια κυβερνητικού βίου. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος δίνει το «παρών» στις προσυνεδριακές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει του συνεδρίου της 6ης Μαΐου.

Και μπορεί τα προσυνέδρια να έχουν ως κεντρική στόχευση ένα, κατά βάση, κομματικό κοινό, ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί τις δημόσιες παρεμβάσεις του, προκειμένου να θέσει τα διλήμματα που θα μας συνοδεύσουν ως τις κάλπες.

Για τον πρωθυπουργό, το βασικό δίλημμα εστιάζεται στον άξονα «Πρόοδος ή συντήρηση», υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ είναι κατ' εξοχήν προοδευτικές. Δεν παραλείπει, δε, να τονίζει τον λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος, υπό την έννοια της ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών για τους "πολλούς", αλλά και για όσους "δεν είναι στα ραντάρ", όπως είπε χθες από το προσυνέδριο της Νίκαιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι το κυβερνών κόμμα έχει ένα εμπράκτως και όχι απλά στα λόγια φιλολαϊκό προφίλ. Αυτή, κατά τον πρωθυπουργό, είναι και η μείζων διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να το επαναλαμβάνει με το βλέμμα και σε επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η επικείμενη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από τα 700 ευρώ.

Παράλληλα, όσο προσεγγίζουμε τις εκλογές θα επιμένει να αναδεικνύει την ουσιαστική μείωση της ανεργίας κάτω από το 13%, με την ελπίδα τους επόμενους μήνες οι δείκτες να είναι ακόμα καλύτεροι. Στην αντίπερα όχθη, όπως το έθεσε χθες ο πρωθυπουργός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένα «αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων».

Όλα τα παραπάνω ο κ. Μητσοτάκης θα τα εφαρμόσει και σε... λαϊκά τερέν. Εξ ου και το επόμενο διάστημα θα συστηματοποιεί τις περιοδείες του, με έμφαση σε περιοχές που είτε συνδέονται με σημαντικά αναπτυξιακά έργα είτε αποτελούν στόχους για τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η σημερινή δεύτερη σερί παρουσία του στη Β' Πειραιώς, καθώς θα περιοδεύσει στη Σαλαμίνα μετά τη χθεσινή του ομιλία στη Νίκαια. 

Λίγο νωρίτερα, θα έχει βρεθεί στη Ρεβυθούσα, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης LNG. Είναι περιοχές, στις οποίες ο πρωθυπουργός ακούει, αλλά έχει την ευκαιρία και να εξηγήσει το κυβερνητικό έργο που αρκετές φορές «χάνεται», κυρίως λόγω της κρίσης της ακρίβειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS