Μητσοτάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο λεωφορείων στου Ρέντη

Μητσοτάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο λεωφορείων στου Ρέντη

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των ηλεκτρικών λεωφορείων στου Ρέντη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, 3 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υποδομών, Βασίλη Οικονόμου, ενημερώθηκε για τα οχήματα και συνομίλησε με εργαζομένους και συνδικαλιστές για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στου Ρέντη και δήλωσε, μεταξύ άλλων, «δίνουμε έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στόχος μας είναι 900 νέα λεωφορεία το 2025».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας τα 900 νέα λεωφορεία το 2025

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να υλοιποιήσουμε τη δέσμεευσή μας για καλύτερα και ποιοτικότερα λεωφορεία σε Αθήνα και θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία. Ο στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Τα λεωφορεία που βλέπετε να κυκλοφορούν χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι μια ένδειξη των προτεραιοτήτων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαιοως ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δούν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε στη συνέχεια στον ΣΚΑΙ «πολλές φορές είχα πει ότι η εικόνα των λεωφορείων δεν άρμοζε σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας». «Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως «όταν πριν από έναν χρόνο αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών μια από τις πρώτες εντολές ήταν να βελιτώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και να πετύχουμε καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν έχουν καθόλου θόρυβο και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα. Έπονται 300 λεωορεία φυσικού αερίου επίσης 211 λεωφορεία στους δρόμους ανατολικής και δυτικής Αττικής τους επόμενους μήνες και το νέο leasing εκτός του διαγωνισμού των 700 λεωφορείων».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια επίσκεψη παρόμοιας λογικής με αυτή στο νοσοκομείο «Λαϊκό», το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να τονίσει την επιμονή της κυβέρνησης στα θέματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας ενώ την Πέμπτη σειρά έχει η επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ