Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη για την κακοκαιρία Daniel: «Είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»

Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη για την κακοκαιρία Daniel: «Είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετεωρολόγοι τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται πιθανώς για τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα. Είναι το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) απο πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο - συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός που αφορά την εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ καθώς σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Οικονομου, Γιάννης Μπρατάκος, Χρήστος Τριαντοπουλος, Ευάγγελος Τουρνάς, Θανάσης Κοντογεωργης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγος και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και με τηλεδιάσκεψη ο κ. Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Αναμένεται δήλωση από τον κ. Κικίλια και τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ