Οικονόμου για Εύβοια: Είμαστε δίπλα στους πολίτες -Δεν ελέγχουμε τα φαινόμενα αλλά ελέγχουμε τις συνέπειές τους

Οικονόμου για Εύβοια: Είμαστε δίπλα στους πολίτες -Δεν ελέγχουμε τα φαινόμενα αλλά ελέγχουμε τις συνέπειές τους

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Στα μέτρα στήριξης στον τομέα της ενέργειας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις αλλά στέκεται δίπλα στην κοινωνία».

«Στην περίοδο που διανύουμε η χώρα μας όπως και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση που φέρνει αυξανόμενα βάρη στα νοικοκυριά», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες θέλουν να αισθανθούν ασφαλείς και όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένοι απέναντι στον κίνδυνο να δουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους, τα χρήματα που έχουν υπολογίσει για να ζεσταθούν και να μετακινηθούν, να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και επεσήμανε: «Υστερα από απόφαση του πρωθυπουργού ενισχύουμε και διευρύνουμε τα μέτρα που ήδη έχουμε ανακοινώσει για τη στήριξη των νοικοκυριών. Τα μέτρα αυτά φτάνουν πλέον τα 500 εκατ. ευρώ».

Συγκεκριμένα:

Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με ιδιαίτερη πρόνοια τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Το ύψος της κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος διαμορφώνεται από την 1η Οκτωβρίου για ένα μέσο νοικοκυριό στα 18 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ το μήνα που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ειδικά για τους δικαιούχους του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου η επιδότηση θα ανέλθει στα 24 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της εκπτωτικής της πολιτικής για καταναλώσεις από 300-600 KWh το μήνα περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις επιβαρύνσεις, το κόστος, για ένα μέσο νοικοκυριό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πλημμύρες σε Βόρεια Εύβοια και Πήλιο, προτάσσοντας ότι η διαδικασία αποτίμησης είναι σε εξέλιξη.

«Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιλυθούν όλα τα προβλήματα αλλά εμείς έχουμε μαζέψει τους έξι μήνες ερευνών και αποτιμήσεων, σε ενάμιση. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες. Δεν ελέγχουμε τα φαινόμενα αλλά ελέγχουμε τις συνέπειές τους», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Οσο αφορά στα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τόνισε πως αποδίδουν, λειτουργώντας και σαν ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν 200.000 έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια από το Σάββατο.

Από αύριο, επεσήμανε, ξεκινούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά επίσης, με τα νέα μέτρα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν, επανέλαβε πως «με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει», ενώ για τις ουρές φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν τα δια ζώσης μαθήματα και να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία».

Ακόμη, ανέφερε πως αύριο ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αύριο θα κάνει την 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ