«Κόβει» τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών το Οικονομικών: «Η απόφαση αφορά μόνον όσους προσέφυγαν»

«Κόβει» τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών το Οικονομικών: «Η απόφαση αφορά μόνον όσους προσέφυγαν»

 «Τελειώνουν» τα σενάρια για νέες αυξήσεις - έως και 40% - στις συντάξεις των δικαστικών στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παρά την απόφαση που δικαιώνει την προσφυγή του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, ο οποίος διεδικούσε να επανυπολογιστεί η σύνταξή του χωρίς τις μνημονιακές περικοπές.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι η απόφαση αφορά μόνον εκείνους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει το Δημόσιο να επεκτείνει σε όλους - είτε είχαν προσφύγει, είτε όχι - την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για συνταξιοδοτικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά πλειοψηγφία αποφάνθηκαν (1330/2023) ότι είναι «μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της διοίκησης-Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Διοίκηση- Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών».

Μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν τα εξής:

Είναι πρόωρο να γίνει επίσημη τοποθέτηση καθώς δεν είναι στη διάθεσή μας αυτό καθ’ αυτό το κείμενο της απόφασης.
Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελούν αταλάντευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ