Κεραμέως: Μάθημα ζωής η χρήση μάσκας - Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος

Κεραμέως: Μάθημα ζωής η χρήση μάσκας - Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας κάλεσε τους γονείς που αντιδρούν να σκεφτούν ότι το σημαντικότερο που μπορούν να κάνουν για το παιδί του είναι η χρήση της μάσκας και υπογράμμισε ότι αυτή έχει ήδη μπει στην καθημερινότητα παιδιών και ενηλίκων και τώρα μεταφέρεται και στο σχολείο.


«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να μάθουν στους μαθητές τη σημασία εφαρμογής των μέτρων αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει σχετικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας ενώ ετοιμάζονται ειδικά βίντεο τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Για τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Τέλος, αναφορικά με τη διαχείριση τυχόν κρούσματος σε σχολείο, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι θα κλείνει μόνο το τμήμα, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ