Καύσιμα: Υπό εξέταση στοχευμένα μέτρα και το καλοκαίρι

Καύσιμα: Υπό εξέταση στοχευμένα μέτρα και το καλοκαίρι

Τις δυνατότητες λήψης νέων μέτρων για τα καύσιμα εξετάζει η κυβέρνηση, με φόντο τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών.

 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμα και το καλοκαίρι. Όπως διευκρίνισε, μιλά για στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα.

«Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος. Δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα – δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση» τόνισε.

Ρεβυθούσα: Ανά δύο ημέρες θα «δένει» ένα πλοίο

«Πρόβλημα για τα καύσιμα υπάρχει μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για την παράταση της επιδότησης στη βενζίνη, επικαλέστηκε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που εκτίμησε ότι θα κτιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων για το ρεύμα.

Ως προς τα τρόφιμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων, κάτι που καθησυχάζει την κυβέρνηση. «Φόβος να μην έχουμε τρόφιμα δεν υπάρχει κανένας αυτή τη στιγμή» διαβεβαίωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «στην αισχροκέρδεια εντείνουμε τους ελέγχους και βάζουμε πρόστιμα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην αγορά των καυσίμων, με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς και θα αξιοποιηθεί οποιοσδήποτε δημοσιονομικός χώρος υπάρχει.

Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Για τις τιμές των προϊόντων ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες».

Η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, «χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS