Η ευημερία των Ευρωπαίων στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τους Κεντροδεξιούς ηγέτες του ΕΛΚ στην Αθήνα

Η ευημερία των Ευρωπαίων στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με τους Κεντροδεξιούς ηγέτες του ΕΛΚ στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το πρωί στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγευμα εργασίας οι ηγέτες συνέχισαν τη συζήτησή τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην αναζήτηση κοινών λύσεων και βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στη συνέχεια διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP), Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό.

Συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο κ. Νούνιεθ Φεϊχό εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για το μείγμα δημοσιονομικών πολιτικών που έχει ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με παράλληλη στήριξη της κοινωνίας και μείωση της ανεργίας.

«Στόχος μας είναι πάντα να αναζητούμε κοινές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές προς όφελος των Ευρωπαίων» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες, στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Μητσοτάης είχε διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ιταλίας Antonio Tajani και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτακη στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών του ΕΛΚ στην Αθήνα έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο στα αγγλικα: "Καλή συνάντηση με @kmitsotakis για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής. Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) Friedrich Merz.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα στην Αθήνα τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για μία διήμερη διάσκεψη κατά την οποία συζητήσαμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μας είναι πάντα να αναζητούμε κοινές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ