Γερμανικός Τύπος για ΣΥΡΙΖΑ: Τίτλοι τέλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 45 στελέχη εγκατέλειψαν

Γερμανικός Τύπος για ΣΥΡΙΖΑ: Τίτλοι τέλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 45 στελέχη εγκατέλειψαν

Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τις αποχωρήσεις στελεχών, τα «πυρά» κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη για «τραμπισμό» και τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

«Κατηγορούν τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για λαϊκισμό και δεξιόστροφο στυλ ηγεσίας. Γι' αυτό 45 πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι προτίθενται να ιδρύσουν νέο αριστερό κόμμα», γράφει το Spiegel Online, με τίτλο «45 πολιτικοί εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Στη διαμάχη για την πολιτική κατεύθυνση του ελληνικού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, 45 εν μέρει κορυφαία στελέχη εγκατέλειψαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ομάδα των πολιτικών με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αποτελούσε μέρος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το κόμμα βρίσκεται σε αναβρασμό. Ο 35χρονος επιχειρηματίας και αουτσάιντερ Στέφανος Κασσελάκης δέχεται επικρίσεις από την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων τον Σεπτέμβριο. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι θα υπάρξουν και άλλα κορυφαία κομματικά στελέχη, τα οποία ενδέχεται να γυρίσουν την πλάτη στο νέο πρόεδρο για να ιδρύσουν νέο κόμμα. Για το αντιπολιτευτικό τοπίο στην Ελλάδα οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς παρά τις μεγάλες απώλειες στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη δύναμη της αντιπολίτευσης. Εδώ και μήνες ωστόσο ομφαλοσκοπεί», επισημαίνει το Spiegel Online.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορείται για «τραμπισμό»

H εφημερίδα Junge Welt σημειώνει με τίτλο «Τίτλοι τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ»: «Ο πρώην "ριζοσπαστικός αριστερός συνασπισμός" διώχνει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος και μετατρέπεται σε ένα φιλελεύθερο αστικό κόμμα. Η αντίσταση στην στροφή του κόμματος προήλθε από την αριστερή μειοψηφία, η οποία αυτοαποκαλείται "Ομπρέλα" και άσκησε σκληρή κριτική στην νέα προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι συναγωνιστές του προσάπτουν "τραμπισμό" στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μετοίκησε σε νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ και είναι σήμερα εκατομμυριούχος. Μεταξύ άλλων κατηγορούν τον νέο πρόεδρο ότι θα καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ "όργανο του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών".

Ο 35χρονος επανεμφανίστηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο από το πουθενά. Μέχρι τότε ήταν εντελώς άγνωστος. Σε νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ως ένα είδος φιλελεύθερου σοσιαλδημοκράτη», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: DW

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ