Γεωργιάδης για την απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

Γεωργιάδης για την απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

Ο νόμος για τον ΕΦΚΑ είναι συνταγματικός, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη, τονίζει δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις προκηρύξεις του e-ΕΦΚΑ για προσλήψεις ιδιωτών προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και των προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών και από ιδιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ευαγγελίας Νίκα.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει: «Ως προς την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, την οποία και θα μελετήσουμε εξονυχιστικά, μόλις την λάβουμε ολόκληρη, φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός», σημειώνοντας ότι ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντής από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας.

«Θα πρέπει, δηλαδή, να οριστεί στην κανονιστική, γιατί μία γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μία άλλη όχι. Άρα, η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Όπως επισημαίνει, στόχος είναι οι συντάξεις να απονέμονται εντός 60 ημερών - όπως ήδη συμβαίνει - «και να μην επιστρέψουμε στις καθυστερήσεις του παρελθόντος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ