Παραδείγματα για το «ξεπάγωμα» των τριετιών -Γεωργιάδης: Δεν ισχύει η αναδρομικότητα

Παραδείγματα για το «ξεπάγωμα» των τριετιών -Γεωργιάδης: Δεν ισχύει η αναδρομικότητα

Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα το «ξεπάγωμα» των τριετιών παραχωρούν ο υπ. Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφ. Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης.

Οι προσαυξήσεις προϋπηρεσίας, δηλαδή οι περιβόητες τριετίες «ξεπαγώνουν» από την Πρωτοχρονιά. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ.

«Κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην αναδρομικότητα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν ισχύει γιατί θα τιναζόταν στον αέρα όλη η προσπάθεια. Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 προχώρησαν σε αναστολή της εφαρμογής των τριετιών. «Ουδέποτε μια αναστολή δημιουργεί ζητήματα αναδρομικότητας. Υπάρχει ένα ουσιαστικό ζήτημα. Ο λόγος που μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και στο ξεπάγωμα των τριετιών, ο λόγος που όλα αυτά είναι δυνατά να συμβούν, είναι γιατί η οικονομία έχει μπει σε σειρά. Η ρύθμιση είναι ισορροπημένη και λαμβάνει υπόψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ρύθμιση θα νομοθετηθεί άμεσα και θα ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση στέλνει σήμα ότι η προεκλογική της δέσμευση για αυξήσεις μισθών είναι πραγματική πολιτική βούληση.

Τι θα ισχύσει με την επαναφορά των τριετιών

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη εξήγησε:

  • Εργαζόμενος που είχε προσληφθεί πριν τις 14/2/2012 και είχε συμπληρωμένες για παράδειγμα 2,5 τριετίες, θα ξεκινά να συμπληρώσει τον χρόνο που του
  • υπολείπεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Για όσους είχαν προσληφθεί μετά τις 14/2/2012 θα το χτίσουν για πρώτη φορά από 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Εάν έχουμε συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι σε ισχύ τώρα και μετά την 1/1/2024, έρχονται οι εργαζόμενοι και καλύπτονται μέσα από τη συλλογική σύμβαση.
  • Για συλλογικές συμβάσεις που έχουν ανασταλεί και άρα οδηγούμαστε στην ατομική σύμβαση μπορούμε αν η ατομική σύμβαση είναι γενναία, έχουν απορροφηθεί δηλαδή προσαυξήσεις που είναι σημαντικές και απορροφώντας την προϋπηρεσία, θα συμψηφιστεί με τον κατώτατο.

Παραδείγματα:trieties paradeigmata 2.png

trieties paradeigmata 3.png

trieties paradeigmata 4.png

trieties paradeigmata 1.png

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ