Γεωργιάδης για νέες τουρκικές προκλήσεις: Ο Ερντογάν έχει χάσει το νου και τη λογική του

Γεωργιάδης για νέες τουρκικές προκλήσεις: Ο Ερντογάν έχει χάσει το νου και τη λογική του

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την Ελλάδα μετά την προκλητική ενέργεια της Άγκυρας να ψηφίσει νόμο με τον οποίο διευρύνει την περιοχή ευθύνης της για την έρευνα και διάσωση διεκδικώντας επί της ουσίας το μισό Αιγαίο.

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία είναι ανεξέλεγκτοι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας πως «όσα κάνει η Τουρκία είναι ανεύθυνα. Ο Ερντογάν έχει χάσει το νου του και τη λογική του.»

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι έχει αναγάγει το ζήτημα αυτό σε Ευρωτουρκικό και όχι μόνο Ελληνοτουρκικό.

Η Ευρώπη έχει καταλάβει ότι αυτό είναι πρόκληση προς εκείνη. «Η Ευρώπη είναι ένα αργό καράβι και αργεί να στρίψει, αλλά έχει αρχίσει να στρίβει», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ακόμα και οι μεγάλοι υποστηρικτές της Τουρκίας, λόγω των συμφερόντων τους, έχουν βάλει όριο τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. «Στο τέλος η Ευρώπη θα φτάσει σε κυρώσεις»

Όπως σχολίασε και ο Διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος, η πορεία που έχει ακολουθήσει ο Ερντογάν, τον οδηγεί στην καταστροφή.

Ο χάρτης επεκτείνεται και περιλαμβάνει τη «Γαλάζια πατρίδα».

«Σέρνει τη χώρα του προς την καταστροφή. Ενδεικτικό αυτό που έκανε με τους S-400. Ανοίγει μέτωπο με όλη την Ευρώπη και με την Αμερική λίγο πριν τις εκλογές. Είναι καταστροφικό αυτό το πράγμα.», τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS