Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ζήτημα για νέο γενικό lockdown»

Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ζήτημα για νέο γενικό lockdown»

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν αύριο σε εστίαση και χώρους διασκέδασης, καθώς επίσης και τα σενάρια για νέο lockdown σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν θα δεχθούν ως υπουργείο «να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους».

«Η οικονομία έχει υποστεί ζημιά»
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς «η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά».

«Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό».

«Θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής»
Επιπλέον, δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί, ακόμη και οι νέοι, μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές. Σχετικά με τις επισημάνσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη περίοδο, ο υπουργός τόνισε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, είπε ότι θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

«Δεν ασχολούμαι με ανοησίες»
Για τους αρνητές του κοροναϊού, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Δεν ασχολούμαι με τις ανοησίες του διαδικτύου. Υπάρχει μια παγκόσμια απειλή. Ο ιός. Η μόνη προστασία και ευλογία είναι τα εμβόλια. Αν αρρωστήσει κάποιος ανεμβολίαστος, θα ζητήσει την γνώμη κορυφαίων ειδικών ή του Πετράκου και της Σαμίου;».

Σχετικά με τους αντιεμβολιαστές, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ένα μεγάλο μέρος τους βγάζει μια ζοφερή τοξικότητα για τους εμβολιασμένους. Βρίζει καταριέται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε… αλλά δεν έχετε δικαίωμα να εκτοξεύετε κατάρες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ