Φωτιά στη Μόρια: Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λέσβο - Τι αποφάσισαν στην σύσκεψη στο Μαξίμου

Φωτιά στη Μόρια: Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λέσβο - Τι αποφάσισαν στην σύσκεψη στο Μαξίμου

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή της, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με εντολή του Πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 18.00 το απόγευμα, στη Μυτιλήνη.

Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου.

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετειχαν και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Tην άποψη πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ξέσπασε τυχαία εξέφρασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν τα 35 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα περίπου 2.000 δείγματα από τη Μόρια, και τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα οι ίδιοι και οι στενές επαφές τους.

«Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος και πως θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια.

Στη Λέσβο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.

Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS