«Βόμβα» Φίλη για ελληνοτουρκικά: «Θέλουμε μία πολιτική στα πρότυπα της Συμφωνίας των Πρεσπών» [βίντεο]

«Βόμβα» Φίλη για ελληνοτουρκικά: «Θέλουμε μία πολιτική στα πρότυπα της Συμφωνίας των Πρεσπών» [βίντεο]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, έκανε λόγο για «μια πολιτική κατά το πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών», μια άποψη που σίγουρα θα συζητηθεί.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» για προσπάθεια συνεννόησης με την Τουρκία, τονίζοντας πως «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ υπογράμμισε πως η συνεννόηση των δύο χωρών θα πρέπει να καταλήξει στο Δικαστήριο της Χάγης.

«Ακούω, διαβάζω για τον κύριο Δένδια, πως δημιουργείται μια δυνατότητα απομάκρυνσης από την ένταση με τους Τούρκους και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Βοήθησαν οι σεισμοί, το κλίμα στην ελληνική και την τουρκική κοινωνία για μια στάση αλληλέγγυα και ανθρωπιστική. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην πολιτική», είπε ο κ. Φίλης.

Φίλης για διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο: Αφού δεν συνεννοούμαστε, πρέπει να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης

«Όμως, θα ήθελα να πω ότι δεν αρκούν τα ανθρωπιστικά λόγια για να κάνεις εξωτερική πολιτική. Πρέπει να έχεις και πολιτική συγκεκριμένη. Γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική αλληλεγγύης, συνεννόησης ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, με τις ιδιομορφίες που έχει η Τουρκία. Μια συνεννόηση που θα καταλήξει στο Δικαστήριο της Χάγης», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την Τουρκία έχουμε ζήτημα στο Αιγαίο, στον προσδιορισμό των θαλάσσιων χώρων. Αφού δεν υπάρχει συνεννόηση μέσα απ' τον διάλογο τόσων χρόνων, πρέπει να πάει στη Χάγη» τόνισε ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στο πώς μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ σε ερώτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας «δεν το ξέρω αυτό».

Δείτε το απόσπασμα από τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τις διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ