Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Στόχος να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Στόχος να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

Σε αποτίμηση της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη προχώρησε, σε δηλώσεις του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το CNN Turk, σχολίασε και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία φαίνεται να υπήρξε διάθεση για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

«Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και η προσέγγιση του Μητσοτάκη είναι προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Ερντογάν.

«Αλλά το πιο σημαντικό βήμα για εμάς αυτή τη στιγμή θα είναι η σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα σημαντικό άλμα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες και θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτή τη σύνοδο κορυφής ελπίζουμε ότι θα δούμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Οι καταστροφές έφεραν κοντά τις δύο χώρες

Εν συνεχεία, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι δύο χώρες χρειάζεται να μείνουν μακριά από συζητήσεις και πράξεις που θα κλονίσουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης.

«Πρόσφατα, και οι δύο χώρες δοκιμάστηκαν από καταστροφές. Αυτές οι δυσμενείς καταστάσεις έφεραν τις χώρες μας πιο κοντά όσον αφορά τη βοήθεια. Πρόσφατα, οι αυξανόμενες επαφές υψηλού επιπέδου υποστήριξαν επίσης την τρέχουσα θετική ατμόσφαιρα(...) Ως Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από βήματα και συζητήσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε από κοινού βήματα σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου η επερχόμενη διαδικασία να προχωρήσει με ασφάλεια», ανέφερε ο Ερντογάν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ