Ταγίπ Ερντογάν: Δείξαμε πόσο θέλουμε την επίλυση των θεμάτων με την Ελλάδα

Ταγίπ Ερντογάν: Δείξαμε πόσο θέλουμε την επίλυση των θεμάτων με την Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει στη Νέα Υόρκη, αφού συμμετείχε στο επενδυτικό συνέδριο του τουρκοαμερικανικού επιχειρηματικού συμβουλίου για την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της γείτονος μίλησε για ισχυρή βούληση της χώρας του να λύσει τα ζητήματά της με το Ισραήλ και την Ελλάδα και να πετύχει το στόχο της πλήρους εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε επιδείξει ισχυρή βούληση για την επίλυση των ζητημάτων με το Ισραήλ και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, συναντηθήκαμε με τους πρωθυπουργούς και των δύο χωρών και συζητήσαμε τα θέματα της ατζέντας μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον ανανεωμένο διάλογό μας με την Αίγυπτο. Εξακολουθούμε να διατηρούμε τον στόχο μας για πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα εμπόδια και τις αδικίες που έχουμε υποστεί εδώ και 60 χρόνια» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τι μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, κυριαρχούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στην Τουρκία. Τα μέσα στη γείτονα επισημαίνουν την πρόθεση να συνεχιστεί το καλό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δίνοντας έμφαση στο θέμα της κλιματικής κρίσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει τις δύο χώρες, αλλά και τη συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης.

«Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν: Θα συνεργαστούν για το μεταναστευτικό», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Turkiye», σχολιάζοντας πως: «Γνωρίζοντας ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μια κοινή πρόκληση, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα».

«Η Ελλάδα θέλει να αυξήσει τη συνεργασία με την Τουρκία», σχολιάζει το TRT Haber, επικεντρώνοντας στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε πως θέλει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Τουρκία για την κλιματική κρίση και την παράνομη μετανάστευση» αναφέρει το δίκτυο Haber Global, συμπληρώνοντας πως στα θέματα αυτά ίσως υπάρξουν συμφωνίες και υπογραφές στο επικείμενο Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας που θα συνέλθει στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Yeni Safak», στο οποίο επισημαίνεται: «Έχοντας επίγνωση ότι το θέμα της μετανάστευσης αποτελεί κοινή πρόκληση και για τις δύο χώρες, επιτεύχθηκε συμφωνία για συνεργασία για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Mε τίτλο: «Έντονη διπλωματική κίνηση στις ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε τον Μητσοτάκη» η εφημερίδα «Sabah» αναφέρεται στη συνάντηση των δύο ηγετών, στις δηλώσεις τους αλλά και στην ανάρτηση του Τούρκου προέδρου στα κοινωνικά δίκτυα. «Σχετικά με τη συνάντηση ο Πρόεδρος Ερντογάν σχολίασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μακάρι η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι επωφελής για τις χώρες μας και την περιοχή μας».

Στις δηλώσεις Μητσοτάκη, μετά το τετ α τετ με Ερντογάν, επικεντρώνεται η εφημερίδα «Cumhuriyet», με τίτλο σε σχετικό ρεπορτάζ: «Δήλωση Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν: «Καταλήξαμε σε συμφωνία για να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί».

Ελλάδα-Τουρκία: Συνεχίζεται η άνοιξη στις σχέσεις τους

Το ρεπορτάζ του τηλεπτικού σταθμού Α ΗΑΒΕR ανέφερε: «Εκδόθηκε η ανακοίνωση για τη συνάντηση των δυο ανδρών, ωστόσο θα ήθελα να τονίσω κάτι. Ο Mητσοτάκης ήρθε άνετος εδώ, στο "Σπίτι της Τουρκίας". Η γλώσσα του σώματός του ήταν χαλαρή, εισήλθε και εξήλθε με τα χέρια στην τσέπη, ήταν χαμογελαστός.

Κι εμείς αναρωτιόμασταν αν στις φωτογραφίες της συνάντησης οι δύο ηγέτες θα ήταν χαμογελαστοί. Και συνέβη αυτό. Χαμογελούσε και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και ο Μητσοτάκης. Αν θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν πριν από τη συνάντησή τους στο Βίλνιους, όπως στις αρχές του έτους, οι δύο ηγέτες είχαν κάνει σκληρές δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου. Άρα το να χαμογελούν είναι καλό, άλλωστε η ανακοίνωση δείχνει πως θα έχουν πιο στενές επαφές».

Το CNN Turk μετέδωσε: «Η σημαντικότερη συνάντηση του Ερντογάν ήταν αυτή με τον Μητσοτάκη», ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για συνάντηση με θετικά αποτελέσματα.

Το ρεπορτάζ του CNN Turk ανέφερε: «O Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ας μάθουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης. Αυτή η συνάντηση ίσως ήταν η πιο πολυαναμενόμενη μέσα σε όλο τον μαραθώνιο των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος. Η συνἀντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε στις 10:59 και ολοκληρώθηκε στις 12:02, άρα η διάρκειά της ξεπέρασε τη μία ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για τη διατήρηση του σημερινού θετικού κλίματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Στον τουρκικό Τύπο, η «Hurriyet» αναφέρει ότι «θα συνεχιστεί η άνοιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ενώ η «Milliyet» μιλά για «συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στο μεταναστευτικό».

Η «Aksam» σημείωσε: «Ο Μήτσος (Μητσοτάκης) και ο Μπίμπι (Νετανιάχου) στο "Σπίτι της Τουρκίας"».

Εν τω μεταξύ, ο αρθρογράφος της «Hurriyet»σχολίασε πως «πρέπει να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα» και πως «πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου».

«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να τα σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», σχολίασε ο Νεντίμ Σενέρ και προσθέτει: «Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν από λίγα χρόνια, την ίδρυσαν 3 χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν Γερμανό πρίγκιπα. Αυτό το ανύπαρκτο κράτος μάς επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν "φθηνό" τρόπο. Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια στην Τουρκία. Απέναντί μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει.

Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως η Τουρκία στο ζήτημα των νησιών, που, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της, ενώ έχει δίκιο. Τους λέμε στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία τους. Επίσης αφού λέμε πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε, να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ