Δένδιας: Η Τουρκία δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας

Δένδιας: Η Τουρκία δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας

«Υπάρχει τουρκική παρέμβαση, υπάρχει μάλιστα και μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο νότιο Καύκασο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αρμενία, στον Νικόλα Βαφειάδη για την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report», με θέμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά» επισήμανε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η Τουρκία μετατρέπεται στον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας.

«Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στη Συρία έχει εισβάλει, στην Κύπρο κάνει παράνομες ενέργειες, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει παράνομες ενέργειες, στη Λιβύη μεταφέρει μαχητές» προσέθεσε και σημείωσε όπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και το απόσπασμα της δήλωσης του Νίκου Δένδια από την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ερεβάν με τον Αρμένιο ομόλογό του: «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική, έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί εξαρχής πάνω σε αυτό το θέμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS