Δεν θα πάει στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Οι συνθήκες ασφαλείας δεν το επιτρέπουν

Δεν θα πάει στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Οι συνθήκες ασφαλείας δεν το επιτρέπουν

«Οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι» λένε κυβερνητικές πηγές - Στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

 Τη ματαίωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές εξηγώντας ότι «οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι».

Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη μετά τα νέα δεδομένα για την ασφαλεία στο Ισραήλ που προκάλεσε το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας το βράδυ της Τρίτης.

Οι εικόνες εξάλλου από τον συναγερμό στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ λίγο πριν την αναχώρηση του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εγκαταλείπονται και τα σχέδια για παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιορδανία η οποία ήταν υπό σκέψη καθώς η Αθήνα έχει εύλογες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει, πάντως, σήμερα τα χαρτιά του στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετά το υπουργικό συμβούλιο που θα έχει πλούσια ατζέντα καθημερινότητας.

Συναγερμός για την ασφάλεια

Πέραν τούτου, βεβαίως, και με δεδομένο το προχθεσινό περιστατικό στις Βρυξέλλες με τη δολοφονία Σουηδών φιλάθλων από έναν «μοναχικό λύκο» που ορκιζόταν στον ιερό πόλεμο, ο συναγερμός στην Αθήνα αφορά και την κατάσταση εσωτερικής ασφάλειας. Όπως συζητήθηκε και στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, οι «κεραίες» είναι ανοιχτές και τα πληροφοριακά δίκτυα της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. σε πλήρη ανάπτυξη. Σημειωτέον, την Παρασκευή προγραμματίζεται να βρίσκεται στην Αθήνα η μπασκετική ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για το ματς της Euroleague με τον ΠΑΟ, όπου τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ