Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Δούκα: Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών

Ο Ανδρουλάκης απαντά στον Δούκα: Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών

Μια πρόγευση των διαθέσεών του ενόψει Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στo κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης και στον Γ. Κουβαρά, ο Ν. Ανδρουλάκης απάντησε στους αμφισβητίες του, λέγοντας πως τον θλίβει το γεγονός ότι ορισμένοι δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ευρωεκλογών. «Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου (…) Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα (…) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο (…) Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε (…) Έχουμε μεγάλους στόχους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προσχεδιασμένη αμφισβήτηση, αντί να γίνει συζήτηση στα όργανα του κόμματος, και επέμεινε ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια λάθη στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ερωτηθείς εάν ρίχνει ευθύνες σε πρωτοκλασάτα στελέχη των αστικών κέντρων, απάντησε: «Στην πολιτική είμαι γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

Για το αν «θα σηκώσει το γάντι» των αμφισβητιών, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση», αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει τον χρόνο των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές εναντίον όσων ζητούν αλλαγή ηγεσίας: «Αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα ηγεσίας, ας το πουν ευθέως, μην το κλώθουν γύρω-γύρω. Εγώ δεν είμαι παράγοντας διαφθοράς ή παιχνιδιών με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική, όχι η πολιτική στην επικοινωνία, αυτό είναι το μοντέλο που υπηρετώ. Αν δεν τους αρέσει, ας το πουν ευθέως».

Σε ερώτηση αν αφήσει να σέρνεται το κλίμα αυτό, απάντησε: «Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις καταστατικές μας διαδικασίες. Έχουμε όργανα και καταστατικό, δεν είμαστε ζούγκλα. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας και της απαξίωσης, δεν θα το επιτρέψω». Παρέπεμψε, δε, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη και κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή στις 30/6.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απείλησε ευθέως με διαγραφές, λέγοντας: «Μετά την Κεντρική Επιτροπή, όπου θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο και διχόνοια θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στη συνέντευξη του Χάρη Δούκα: «Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών, αλλά, θεσμικά και πολιτικά, δεν θα έχουμε πασαρέλα».

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».

Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά:

Από την πλευρά τους, οι αμφισβητίες του επιμένουν για εκλογή νέου αρχηγού, όπως εκ νέου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι επιλογή που πάει μπροστά την παράταξη, εκφράζοντας την ευχή να θέσει υποψηφιότητα ο Χάρης Δούκας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ