Πότε και πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή

Πότε και πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή

Αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά 266 ευρώ ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς από 534 ευρώ η ειδική αποζημίωση θα ανέλθει τον Νοέμβριο στα 800 ευρώ και θα αντιστοιχεί, προφανώς, σε διάστημα 30 ημέρων για τον μήνα Νοέμβριο.

Πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών έχουν οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Όσοι τεθούν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

«Δεν είναι εικονικό, ούτε πλασματικό. Όπως δόθηκαν τα 534 ευρώ έτσι θα γίνει και με τα 800 ευρώ. Μπορεί να ξεκίνησε από τις 4 Νοεμβρίου, όμως πολλοί μπήκαν από την 1η του μηνός» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε αναφορικά με την καταβολή τους: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Το υπουργείο Εργασίας δεν είναι τραπεζικός οργανισμός».

Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ

Εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις θα εισπράξουν από τις 7 Δεκεμβρίου έως τέλος του μήνα

Εργαζόμενοι σε κλειστές επιχειρήσεις θα λάβουν τα χρήματα από 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου

Πότε θα πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε για το δώρο Χριστουγέννων:

«Έχουμε πει ότι θα καταβληθούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια το κράτος θα καταβάλει αυτά που πρέπει στις επιχειρήσεις. Η αναγωγή θα είναι στα 800 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή ή είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS