«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος – Στον προθάλαμο των αιτήσεων 3.500 νοικοκυριά

«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος – Στον προθάλαμο των αιτήσεων 3.500 νοικοκυριά

Θέμα λίγων 24ωρων φαίνεται πως είναι να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» και να αρχίσουν να υποβάλλονται οι πρώτες αιτήσεις ένταξης, με δεδομένο ότι το σχετικό πληροφοριακό σύστημα είναι ήδη έτοιμο για την «υποδοχή» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «πρεμιέρα» μπορεί να γίνει ως το τέλος της εβδομάδας, ακόμα και αύριο Πέμπτη. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγιο για την επόμενη εβδομάδα.

Δικαιούχοι του προγράμματος που έχει προδημοσιευθεί από τις 23 Μαρτίου είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης.

Το πρόγραμμα επιδότησης για «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» προβλέπει πλαφόν στην ισχύ του οικιακού συστήματος, η οποία έχει καθορισθεί στα 10,8 KW (ισχύς εγκατάστασης). Η μπαταρία που (υποχρεωτικά για τα νοικοκυριά) θα συνοδεύει το φωτοβολταϊκό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την εγκατεστημένη ισχύ του φωτοβολταϊκού σταθμού για μία ώρα, με μέγιστο όριο τις 10,8 KWh (κιλοβατώρες).

Το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 75%, η οποία εξαρτάται από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του αιτούντα. Επίσης, έχει προβλεφθεί ένα επιπλέον μπόνους 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS