Εφάπαξ: Δεν αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του - Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση

Εφάπαξ: Δεν αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του - Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγή τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Τα εν λόγω δημοσιεύματα ανέφεραν πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει μια νέα πρόταση για τον υπολογισμό του εφάπαξ, με στόχο την αύξηση των ποσών που καταβάλλονται στους συνταξιούχους.

Η νέα αυτή πρόταση, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, περιλαμβάνει αλλαγές στον υπολογισμό, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς βασίζονται αποκλειστικά σε εισφορές εργαζομένων.

Η πρόταση προβλέπει την επέκταση της περιόδου υπολογισμού του εφάπαξ από την πενταετία 2009-2013 στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότηση.

ΠΛηροφορίες αναφέρουν πως η αλλαγή αυτή στον υπολογισμό του εφάπαξ δεν συνεπάγεται κρατήσεις, εκτός από περιπτώσεις οφειλών στην εφορία, δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή οφειλών εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ, όπου γίνονται σχετικές παρακρατήσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ