Ο Economist έδωσε δύο χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα -Χατζηδάκης: Αποτυπώνει την πρόοδο της οικονομίας μας

Ο Economist έδωσε δύο χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα -Χατζηδάκης: Αποτυπώνει την πρόοδο της οικονομίας μας

Αρκετά καλά τα πήγε στο ευρωπαϊκό οικονομικό «πένταθλο» του Economist η Ελλάδα, καθώς κέρδισε δύο χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια.

Πρόκειται για τους υπολογισμούς του Economist, όσον αφορά το πώς αποδίδουν οι οικονομίες των 27 χωρών της ΕΕ στις πέντε μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν: τη ζήτηση, το χρέος, το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή και τις εμπορικές σχέσεις.

elliniki oikonomia economist 1410

«Με βάση την αξιολόγηση του Economist για το πώς οι Ευρωπαϊκές Οικονομίες αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των πρωτοπόρων σε 2 τομείς σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενώ στη συνολική κατάταξη είμαστε δέκατοι στους 27. Δεν το λες και άσχημα! Πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε πού ήμασταν την περασμένη δεκαετία», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «πρόκειται για τα λεγόμενα "μετάλλια" που απονέμει ο Economist στις Ευρωπαϊκές Οικονομίες, με βάση την πρόοδο των οικονομιών και την ανθεκτικότητα απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις.

Από το 2019 και μετά η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αύξηση των επενδύσεων, στην εντυπωσιακή άνοδο των εξαγωγών, στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, στο ότι η Ελλάδα πια είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα χαμηλότερα ελλείμματα στον προϋπολογισμό, στη πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας».

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε μια οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τη συνειδητοποιούν «οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές, το καταγράφουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, σημειώνεται τώρα και από τον Economist, o οποίος κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των πρωτοπόρων στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των αγαθών, παρά το πρόβλημα της ακρίβειας στα τρόφιμα».

«Πρωτοπόροι θεωρούμαστε επίσης στην απανθρακοποίηση της οικονομίας και στη στροφή στην πράσινη ενέργεια. Φυσικά σημειώνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για θέματα όπως είναι η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», όπως σημειώνει.

«Ωστόσο, η Ελλάδα ύστερα από μια μακρά περίοδο κρίσης, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε μια οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά, ενισχύει διαρκώς το ρόλο της στο διεθνές σκηνικό, και αντιμετωπίζει υφιστάμενες και νέες προκλήσεις αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Εννοείται πως δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε ακόμα δρόμο κι η προσπάθεια συνεχίζεται. Είναι πολύ απλά το πατριωτικό μας καθήκον!!!», επισημαίνει καταληκτικά ο υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ