Τρόμος στην Ευρώπη: Προετοιμάζουν τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών στην Ουκρανία [Βίντεο]

Τρόμος στην Ευρώπη: Προετοιμάζουν τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών στην Ουκρανία [Βίντεο]

Ακόμα και η Ελβετία λαμβάνει έκτακτα μέτρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τον φόβο να υπάρξει κάποια πυρηνική επίθεση αν η σύγκρουση εκτραχυνθεί.

Μάλιστα, η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έδωσε εντολή να είναι έτοιμα για χρήση τα καταφύγια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Τα συγκεκριμένα καταφύγια από τη δεκαετία του 1960 έχουν επανέλθει στο προσκήνιο. Βάσει νομοθεσίας «κάθε ένας από τα 9 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας έχει θέση σε ιδιωτικά ή δημόσια καταφύγια».

Τι ισχύει στην Ελβετία

Στη Γενεύη αν ιδιοκτήτης κατοικίας αρνηθεί να κατασκευάσει καταφύγιο, πρέπει να πληρώσει 800 φράγκα το άτομο (780 ευρώ) φόρο για δημόσια θέση, ενώ η πόλη υστερεί σε καταφύγια με κάλυψη 75% ενώ το πανεθνικό ποσοστό αγγίζει το 100%.

Σύμφωνα με το AFP, αυτοί οι χώροι εξυπηρετούν «ιδίως σε περίπτωση βομβαρδισμού και πυρηνικής επίθεσης για προστασία από το ωστικό κύμα, τον μολυσμένο αέρα», δήλωσε ο Νίκολα Σκιλάτσι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και στρατιωτικών υποθέσεων στη Γενεύη.

 

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ