Τουρκία: Εφιάλτης για τον Ερντογάν και το AKP οι αποκαλύψεις ενός αρχιμαφιόζου

Τουρκία: Εφιάλτης για τον Ερντογάν και το AKP οι αποκαλύψεις ενός αρχιμαφιόζου

Σε διαρκή εφιάλτη για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του AKP εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα οι αποκαλύψεις ενός επιχειρηματία – που ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει «αρχιμαφιόζο» - για τις σχέσεις της μαφίας με πολιτικούς της χώρας και την κρατική ασφάλεια.

Κι αυτό γιατί οι ισχυρισμοί του Σεντάτ Πεκέρ, που έχει διαφύγει εδώ και μήνες στο εξωτερικό, είναι εκρηκτικοί, ειδικά όταν μιλά για τον «καθαρό Σουλεϊμάν», τον υπουργό Εσωτερικών του Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον οποίο και αφιέρωσε μεγάλο μέρος από το πέμπτο από τα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube. Ο 49χρονος αρχιμαφιόζος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι έχει καθίσει πολλές φορές στο εδώλιο για φόνους, απόπειρες φόνου, απαγωγές και άλλες κατηγορίες.

Ο αρχιμαφιόζος που έπινε νερό στο όνομα του Ερντογάν
Για ένα μεγάλο διάστημα ο εθνικιστής Πεκέρ ήταν ένθερμος οπαδός της κυβέρνησης Ερντογάν, φέρεται να έχει φωτογραφηθεί μαζί του, έλεγε πως «αν γονατίσει ο Ερντογάν, τότε θα γονατίσει και η Τουρκία» κι απείλησε μάλιστα να κρεμάσει σε δέντρο αντιπάλους του Τούρκου προέδρου ή να τους πνίξει στο αίμα τους. Και δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκε εν προκειμένω εναντίον του με το επιχείρημα της ελευθερίας έκφρασης απόψεων, ήταν σαφές ότι ο μαφιόζος απολάμβανε της προστασίας της κυβέρνησης.

Αλλά όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο Πεκέρ το έσκασε στο εξωτερικό τον Ιανουάριο του 2020 και λίγο αργότερα ο αντίπαλός του στον τουρκικό υπόκοσμο, Αλαατίν Τσακιτζί αποφυλακίστηκε κατόπιν πιέσεων του MHP, του ακροδεξιού ελάσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού του Ερντογάν και ανέλαβε τη θέση του στις συνδιαλλαγές του με κρατικούς μηχανισμούς, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ. Ο Πεκέρ ζει στο μεταξύ στο Ντουμπάι κι από εκεί ανεβάζει εδώ και ένα μήνα στο λογαριασμό του στο Twitter το ένα βίντεο μετά το άλλο αφότου η τουρκική αστυνομία σε εφόδους που εξαπέλυσε σ’ ολόκληρη την Τουρκία, συνέλαβε δεκάδες μέλη της συμμορίας του. Ο Πεκέρ πνέει μένεα ιδιαίτερα κατά του Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός – που αποκαλεί στο μεταξύ «αρουραίο» τον μαφιόζο - τον προστάτευε για μεγάλο διάστημα, μέχρι που τον άφησε ξεκρέμαστο. Ισχυρίζεται ότι βοήθησε συχνά τον υπουργό και με δικές του εντολές τον προστάτευε η αστυνομία.

Όπως λέει, οργάνωσε μέσω του Διαδικτύου πέρυσι μια εκστρατεία αλληλεγγύης υπέρ του Σοϊλού εξασφαλίζοντας έτσι την πολιτική του επιβίωση, καθώς ο Ερντογάν φερόταν έτοιμος να «καρατομήσει» τον υπουργό του λόγω κακής διοργάνωσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πανδημία, αλλά άλλαξε γνώμη και τον άφησε στο πόστο του. Σήμερα ο Σοϊλού είναι ισχυρότερος από ποτέ κι ο Πεκέρ είναι πυρ και μανία με τον υπουργό που παριστάνει την «αθώα περιστερά», ενώ έχει λερωμένα τα χέρια του, όπως είπε και στο χθεσινό του βίντεο.

Οι καταγγελίες του μαφιόζου για συνεργασία στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν με το οργανωμένο έγκλημα.
Σε άλλα κλιπ ο αρχιμαφιόζος επιτίθεται και κατά του πρώην υπ. Εσωτερικών, Μεχμέτ Αγάρ, που κατηγορείται εδώ και καιρό για διασυνδέσεις με τη μαφία. Επί των ημερών του, τη δεκαετία του 1990, είχε βγει στη φόρα ότι το κράτος επιστράτευε μαφιόζους για την εξουδετέρωση εχθρών του. Ο Πεκέρ υποστηρίζει ότι οι σχέσεις αυτές συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της φοιτήτριας Γιελντά Καχραμάν, που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Τολγκά Αγάρ, βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν και γιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών και βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρή με την εισαγγελία να σπεύδει να αναστείλει τις έρευνες. Σε άλλα βίντεο ο Πεκέρ μιλά για παραδόσεις φορτίων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Τουρκία, που όμως αγνόησε η τουρκική δικαιοσύνη αλλά και για εγκλήματα που ο ίδιος τέλεσε ως οπαδός της κυβέρνησης, όπως όταν ξυλοφόρτωσε σε αστυνομικό τμήμα έναν πρώην βουλευτή, επειδή το θύμα φέρεται να είχε προσβάλει τον Ερντογάν και την οικογένειά του.

Ακόμη και σύμβουλοι του Ερντογάν φέρονται να έχουν συγκλονιστεί με τις αποκαλύψεις. Αν οι ισχυρισμοί του Πεκέρ ισχύουν έστω και κατά 1 τοις χιλίοις, αυτό θα αποτελούσε καταστροφή, είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Τσεμίλ Τσιτσέκ, καλώντας τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος. Αλλά οι εισαγγελείς, που σπεύδουν, όποτε κάποιος τολμήσει να επικρίνει την κυβέρνηση ή τον Ερντογάν, σ’ αυτή την περίπτωση σιωπούν. Κι αυτό, πιθανότατα οφείλεται, σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ, στο γεγονός ότι ο Πεκέρ έχει ακόμη πολλά χαρτιά στα χέρια του και σε περίπτωση που ενταθεί η πίεση στο πρόσωπό του, θα μπορούσε να πει περισσότερα για τις σκοτεινές συναλλαγές της κυβέρνησης με εγκληματικές συμμορίες. Σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό Εζγκιούρ Εζέλ, ο Σοϊλού είναι το πρόσωπο κλειδί στο τρίγωνο μεταξύ του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν, του MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και της μαφίας. Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση της επικαιρότητας τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας με τη δημοσιογράφο Τουγκτσέ Ταταρί να θέτει σε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού portal Τ 24 το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί ολόκληρη την κοινή γνώμη στη γείτονα: «Μήπως είναι η Τουρκία κράτος-μαφίας»;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ