Έστειλαν φάκελο με εκρηκτικά και στον Πέδρο Σάντσεθ

Έστειλαν φάκελο με εκρηκτικά και στον Πέδρο Σάντσεθ

Εστάλησαν φάκελοι σε υπουργείο Άμυνας και αεροπορική βάση - Δύο βόμβες κρυμμένες εντοπίστηκαν χθες στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, το ισπανικό υπουργείο Άμυνας και η αεροπορική βάση Torrejón de Ardoz ήταν οι παραλήπτες τριών δεμάτων με εμπρηστικούς μηχανισμούς στο εσωτερικό τους, εκτός από τα δύο που εστάλησαν χθες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ισπανία ήδη μια εταιρεία από τη Σαραγόσα που κατασκευάζει στρατιωτικό υλικό.

Η Αστυνομία της Ισπανίας ενημέρωσε το Εθνικό Δικαστήριο για την αποστολή ενός φακέλου με πυροτεχνικό υλικό στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Οι υπηρεσίες του Τμήματος Ασφαλείας της Προεδρίας της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο των καθηκόντων ελέγχου και φιλτραρίσματος της αλληλογραφίας, εντόπισαν ένα ύποπτο ταχυδρομικό αντικείμενο. Επρόκειτο για ένα φάκελο με παραλήπτη τον Σάντσεθ, ο οποίος είχε αποσταλεί με το συνηθισμένο ταχυδρομείο, αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, μια επιστολή με εκρηκτικά έφτασε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, ενώ οι δυνάμεις της τάξης στην Ισπανία εντόπισαν κι έναν εκρηκτικό μηχανισμό κρυμμένο σε ένα πακέτο το οποίο στάλθηκε με το ταχυδρομείο στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo.

Δύο βόμβες κρυμμένες σε επιστολές εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα, στη νότια Ισπανία.

Ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη επιστολής- βόμβας, ο παραλήπτης της οποίας ήταν ο πρεσβευτής, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αποστολές.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας) για μια έκρηξη στο εσωτερικό της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σημειώθηκε την ώρα που ένας εργαζόμενος της πρεσβείας χειριζόταν επιστολή», επισήμανε αστυνομική πηγή.

«Ο εργαζόμενος αυτός τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ο υπάλληλος, που είχε τραυματιστεί στο χέρι, έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχει επιστρέψει στην εργασία του, επισήμανε αργότερα χθες ο Σέρχιι Ποχορελτσέφ, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ισπανία, σε συνέντευξή του στην κρατική ισπανική τηλεόραση.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα», σημείωσε η αστυνομική πηγή, ενώ και η ισπανική δικαιοσύνη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, που ενδέχεται να συνδέεται με «τρομοκρατία».

Όταν ρωτήθηκε ποιον υποπτεύεται για την ενέργεια αυτή, ο Ποχορελτσέφ εμμέσως κατηγόρησε τη Ρωσία. «Γνωρίζουμε καλά τις τρομοκρατικές μεθόδους της επιθετικής χώρας», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι μέθοδοι, οι επιθέσεις της Ρωσίας μάς αναγκάζουν να είμαστε έτοιμοι για κάθε συμβάν, πρόκληση ή επίθεση».

Μετά την έκρηξη αυτής της παγιδευμένης επιστολής, το Κίεβο ζήτησε να «ενισχυθεί η ασφάλεια» σε όλες τις πρεσβείες του.

Στο μεταξύ επίσης χθες, πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας), «ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στην έδρα του εργοστασίου παραγωγής όπλων Instalaza στη Σαραγόσα».

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας «προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Οι ερευνητές εξετάζουν τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξετάζουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του περιστατικού και εκείνου που σημειώθηκε το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS