Αμετανόητος Σούνακ: Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν -Ανάρμοστο να συζητάμε για το παρελθόν

Αμετανόητος Σούνακ: Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν -Ανάρμοστο να συζητάμε για το παρελθόν

O Ρίσι Σούνακ στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά το αυτογκόλ του, με την ακύρωση του ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε δημόσια για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο σε Βρετανία και Ελλάδα και σε ότι αφορά τον ίδιο φαίνεται να του γυρνά και μπούμερανγκ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι είχε συμφωνήσει με την Αθήνα να μην αναφερθούν στο θέμα, κάτι που έχει διαψευστεί ρητά από πηγές.

Η τοποθέτηση Σούνακ στη Βουλή προέκυψε μετά την εξής τοποθέτηση Στάρμερ στη βρετανική βουλή: «Μην ασχολείστε με το Βρετανικό Μουσείο - ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προφανώς έχει τρελαθεί».

Ο Σούνακ απάντησε στον Στάρμερ αμετανόητος για την απόφασή του να ακυρώσει την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας:

«Φυσικά, είμαστε πάντα ευτυχείς να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή όντως η ενίσχυση της ασφάλειάς μας.

«Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά μάλλον για να πανηγυρίσουμε και να αναμοχλεύσουμε θέματα του παρελθόντος, ήταν ανάρμοστο».

«Επιπλέον… όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν», είπε ο Σούνακ αναφερόμενος στην ελληνική πλευρά, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ