Σοϊλού: Κατηγορεί τον Μπάιντεν για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - «Προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη χώρα»

Σοϊλού: Κατηγορεί τον Μπάιντεν για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - «Προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη χώρα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει η στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον τελευταίο καιρό στο δρόμο προς τις τουρκικές κάλπες με πολλούς να κάνουν λόγο για προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών ή να το αλλοιώσει με τον φόβο ότι μπορεί να ηττηθεί.

Άνθρωποι του Ερντογάν δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για πραξικόπημα της Δύσης. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Η 14η Μαΐου είναι μια απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά ο Σουλεϊμάν Σοϊλού προσπαθώντας να προλάβει ενδεχόμενη ήττα του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος.

«Προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα. Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας. Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπο τον έλεγχο τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σοϊλού.

«Aν οι πολίτες δεν ψηφίσουν την κυβέρνηση και ψηφίσουν άλλο κόμμα, τότε θα θεωρηθούν πραξικοπηματίες; Τι θέλετε να πείτε;» ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών να απαντάει: «Eγώ εννοώ και λέω την Αμερική».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ