Ιταλία: Σε πύρινο κλοιό η Σικελία -Δύο νεκροί, εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία οι τουρίστες λόγω της φωτιάς [βίντεο]

Ιταλία: Σε πύρινο κλοιό η Σικελία -Δύο νεκροί, εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία οι τουρίστες λόγω της φωτιάς [βίντεο]

Τις δικές της δύσκολες στιγμές περνά η Ιταλία και συγκεκριμένα η Σικελία καθώς εξαιτίας των πυρκαγιών εκκενώνονται ολόκληρες περιοχές, με τους τουρίστες να ψάχνουν τρόπο διαφυγής από τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι φλόγες έφτασαν μάλιστα στην περίμετρο του αεροδρομίου του Παλέρμο, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει για αρκετές, στερώντας έτσι από τους τουρίστες την διαφυγή μέσω αέρος από το νησί.

Το απόγευμα πραγματοποιούνταν ελάχιστες πτήσεις, με την φωτιά να μαίνεται και να την ενισχύει ο καιρός καθώς οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Μοντέλο, λίγο έξω από το Παλέρμο, δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά. Στην δυτική περιοχή του νησιού εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε τουριστικά θέρετρα όπως το Τραπάνι και το Σαν Βίτο Λο Κάπο. H φωτιά έχει φτάσει ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους.

Στην Καρούμπα ντι Ριπόστο, βόρεια της πόλης της Κατάνια, η φωτιά καταστρέφει μια περιοχή με πλούσια βλάστηση.

Το αεροδρόμιο επαναλειτουργεί μερικώς, αλλά οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε σε άλλες περιοχές του νησιού, ενισχυμένες από τους θυελλώδεις ανέμους και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σοβαρές ζημιές υπέστη από την φωτιά το αρχαιολογικό πάρκο της Σεγέστα που φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία κτίρια της Ιταλίας, όπως ο δωρικός ναός που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., ο οποίος φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Δευτέρας. Η Ιταλία θρηνεί ήδη δύο ανθρώπους από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ