Reuters: Ατομικές κυρώσεις σε βάρος Τούρκων- Αναβάλλεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Reuters: Ατομικές κυρώσεις σε βάρος Τούρκων- Αναβάλλεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Για κυρώσεις σε βάρος Τούρκων πολιτών αλλά όχι συνολικά στην χώρα αναμένεται να συμφωνήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Reuters που υποστηρίζει πως η ΕΕ θα αναβάλλει μέχρι και τον Μάρτιο τις αποφάσεις για επιβολή αυστηρότερων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Έχοντας ήδη μετατοπίσει τον Οκτώβριο το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Άγκυρας αναφέροντας πως θα εξετάσουν τις επιλογές τους για τη λήψη οικονομικών μέτρων,οι ηγέτες της ΕΕ προσέρχονται το μεσημέρι στη Σύνοδο Κορυφής με σκοπό να επικυρώσουν το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συζητήθηκε χθες στο επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων.

Σύμφωνα όμως με το πρακτορείο, η ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει ατομικές κυρώσεις και κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που σχεδίαζαν ή έλαβαν μέρος σε αυτό που το μπλοκ ορίζει ως «μη εξουσιοδοτημένες γεωτρήσεις» στα ανοικτά της Κύπρου.

Το πρακτορείο αναφέρει πως τα άτομα και οι εταιρείες δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ περιλαμβάνονται μόνον κάποιοι ανώτεροι αξιωματούχοι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας (TPAO).

 Η ΕΕ έχει δηλώσει επίσης την επιθυμία της να συντονιστεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου.

Διπλωμάτες της ΕΕ χαρακτήρισαν τις προτεινόμενες κυρώσεις συμβολικές, επειδή το μπλοκ είναι απρόθυμο να τιμωρήσει σοβαρά την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, της οποίας η οικονομία και το νόμισμα είναι ήδη αδύναμα.

«Η Τουρκία αφού προέβη σε μονομερείς ενέργειες και προκλητικές ενέργειες, κλιμάκωσε τη ρητορική της εναντίον της ΕΕ», αναφέρεται στο προσχέδιο που οι Ευρωπαίοι οι ηγέτες καλούνται να υποστηρίξουν μετά από την Σύνοδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ