Πούτιν: Δεν είμαστε τρελοί να χρησιμοποιήσουμε πρώτοι τα πυρηνικά μας όπλα

Πούτιν: Δεν είμαστε τρελοί να χρησιμοποιήσουμε πρώτοι τα πυρηνικά μας όπλα

«Ενισχύεται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, δεν είμαστε τρελοί να χρησιμοποιήσουμε πρώτοι τα πυρηνικά μας όπλα», επισήμανε πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Μόσχα.

Μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να είναι μια «μακρόχρονη διαδικασία».

Επιπλέον, επέμεινε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιούσε όπλα μαζικής καταστροφής, μόνο ως απάντηση σε μια επίθεση της Δύσης.

Όπως αναφέρει το BBC, η ικανότητα της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

«Μια τέτοια απειλή αυξάνεται, θα ήταν λάθος να αποκρύψουμε κάτι τέτοιο», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου.

Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι η Ρωσία «σε καμία περίπτωση» δεν θα χρησιμοποιούσε πρώτητα όπλα της και δεν θα απειλούσε κανέναν με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

«Δεν τρελαθήκαμε, ξέρουμε καλά τι είναι τα πυρηνικά όπλα», είπε και άρχισε να επαίρεται για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

«Η Ρωσία», τόνισε, «έχει τα πιο σύγχρονα και προηγμένα πυρηνικά όπλα στον κόσμο. Εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα στο έδαφος άλλων χωρών, αλλά οι Αμερικανοί έχουν στην Τουρκία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ