Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή έκτακτη κοινή Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ – ΕΕ παρουσία Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή έκτακτη κοινή Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ – ΕΕ παρουσία Μπάιντεν

Πόντους κερδίζει καθημερινά η ιδέα διοργάνωσης μίας έκτακτης κοινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ υπό την παρουσία του Τζο Μπάιντεν, για να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ώρα που οι υπουργοί Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη (16.03.2022) στις Βρυξέλλες, εξετάζεται μία νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής – και μάλιστα κοινή μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ – την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ είναι πιθανό να συναντηθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για μια έκτακτη Σύνοδο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, αν καi το ταξίδι του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ούτε και η Σύνοδος των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, το Reuters μεταδίδει ότι ο Λευκός Οίκος συζητά το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ευρώπη για επαφές με τους συμμάχους τους, ώστε να θέσουν επί τάπητος τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Κοινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ ίσως στις 23 Μαρτίου
Μάλιστα, το Reuters τονίζει ότι βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση σχέδιο που προβλέπει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ, στις 23 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Πολωνία.

Το συγκεκριμένο σενάριο ενίσχυσε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, η οποία δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους συμμάχους, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το υπερατλαντικό ταξίδι του Αμερικανού προέδρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS