ΠΟΕ: Κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου λόγω Covid-19

ΠΟΕ: Κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου λόγω Covid-19

Ο σαρωτικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία «βουλιάζει» και το παγκόσμιο εμπόριο, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να προειδοποιεί για «απότομη βουτιά» στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο δείκτης εμπορικής δραστηριότητας του ΠΟΕ υποχώρησε στο 87,6, από 95,5 του Φεβρουαρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα από την εποχή σύστασής του, τον Ιούλιο του 2016. Η ελεύθερη πτώση του δείκτη καταδεικνύει ότι η δραματική συρρίκνωση του παγκοσμίου εμπορίου θα συνεχισθεί και στο δεύτερο τρίμηνο, αναφέρει ο ΠΟΕ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη.

Οι χώρες ανά τον κόσμο, στις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έκλεισαν σύνορα και επέβαλαν περιορισμούς σε μετακινήσεις και ταξίδια. Το lockdown οδήγησε σε προσωρινό λουκέτο εργοστασίων και καταστημάτων, παγώνοντας και τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Εμπόδια υψώθηκαν και στην ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών, βάζοντας φρένο στο παγκόσμιο εμπόριο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ