Σάλος με δήλωση του πάπα Φραγκίσκου για τους γκέι στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: «Έχουμε ήδη πολλούς από δαύτους»

Σάλος με δήλωση του πάπα Φραγκίσκου για τους γκέι στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: «Έχουμε ήδη πολλούς από δαύτους»

Σοκ προκάλεσε σε επισκόπους ο Πάπας Φραγκίσκος με έναν υβριστικό όρο που φέρεται να χρησιμοποίησε σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο στο Βατικανό για το αν θα πρέπει να επιτραπεί η ένταξη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.

Στη διάρκεια της συζήτησης την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας από τους επισκόπους ρώτησε τον 87χρονο Ποντίφικα τι θα πρέπει να γίνει για το θέμα, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να επανέλαβε την αντίθεσή του, λέγοντας ότι μολονότι είναι σημαντικό η Εκκλησία να αγκαλιάζει όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να κάνει διπλή ζωή. Και στη συνέχεια φέρεται να προσθέσει χρησιμοποιώντας την ιταλική υβριστική λέξη «frociaggine», ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων σε κάποιες ιερατικές σχολές και δεν χρειάζονται κι άλλοι, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ .

Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο ιταλικός πολιτικός σκανδαλοθηρικός ιστότοπος Dagospia  και την αναμετέδωσαν με νέες πληροφορίες οι εφημερίδες La Repubblica,  Corriere della Sera και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Adnkronos. Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ αυτά επικαλούμενα επισκόπους, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε ως αστείο τον όρο, αλλά οι παριστάμενοι εξεπλάγησαν και ένιωσαν σύγχυση από τη χρήση της λέξης. Ένας επίσκοπος είπε μάλιστα στην Corriere della Sera ότι λόγω της αργεντίνικης καταγωγής του ο Ποντίφηκας ίσως να μη γνώριζε ότι ήταν υβριστική η λέξη που χρησιμοποίησε.

Οι εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera ανέφεραν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι σε συνάντηση επισκόπων τον Νοέμβριο του 2023 είχε αποφασιστεί ότι μπορούν να γίνει δεκτοί σε ιερατικές σχολές ομοφυλόφιλοι αρκεί να μην έχουν σεξουαλική ζωή, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος μπλόκαρε τελικά την απόφαση.

Από την εκλογή του το 2013 ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντως, είχε επιδιώξει να υιοθετήσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του έναν πιο συμπεριληπτικό λόγο προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ενοχλώντας συντηρητικούς καρδινάλιους. Λίγο μετά την εκλογή του είχε απαντήσει σε ερώτηση για τους γκέι ιερείς: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;»

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εγκρίνει απόφαση που επιτρέπει σε ιερείς νε ευλογούν ανύπανδρα ζευγάρια αλλά και ζευγάρια ομοφυλοφίλων, κίνηση που εκλήφθηκε ως σημαντική στροφή αναφορικά με τη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Μολοταύτα, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει σε γκέι να ενταχθούν στον κλήρο.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ