Βρετανία: Άλλα 175 εκατ. λίρες βοήθεια στην Ουκρανία -«Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα», λέει η ΥΠΕΞ

Βρετανία: Άλλα 175 εκατ. λίρες βοήθεια στην Ουκρανία -«Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα», λέει η ΥΠΕΞ

Κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Ο κ. Τζόνσον φιλοξένησε τους ομολόγους του στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα, καθώς συνεχίζονται οι έντονες διπλωματικές προσπάθειες για ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Ρωσίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται για χορήγηση επιπλέον 175 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 211 εκατ. ευρώ) ως οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση ανεβάζει τη βρετανική υποστήριξη για την Ουκρανία σε περίπου 400 εκατομμύρια λίρες, είπε.

«Ανακοινώνω επιπλέον 175 εκατομμύρια λίρες βρετανικής βοήθειας στην Ουκρανία, τα οποία θα παρασχεθούν απευθείας στην ουκρανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

Υπουργός Εξωτερικών Βρετανίας: Η Δύση δεν ενήργησε έγκαιρα και αποφασιστικά

Παράλληλα, το Λονδίνο είναι σε θέση να επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες άτομα στις 15 Μαρτίου, εάν η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης εγκριθεί όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

«Εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νομοθεσία μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, θα είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις σε εκατοντάδες άτομα μέχρι την επόμενη Τρίτη, στις 15 Μαρτίου», είπε.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετανίας, η Λιζ Τρας ανέφερε πως η Δύση «δεν ενήργησε έγκαιρα και αποφασιστικά» ως απάντηση στη συσσώρευση στρατευμάτων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν πήρε αρκετά σοβαρά τις απειλές αποτροπής» είπε στους βουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι με την εισβολή στην Ουκρανία η Ρωσία «κατέστρεψε την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα την ανατολική πλευρά. Έχουμε ήδη αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Εσθονία, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες σε όλο το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει αρκετά όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες και τις τεχνολογικές εξελίξεις τα τελευταία 15 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων η Λιζ Τρας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS